Zandkoekjes met gekonfijte kersen

Chef2 0

Zandkoekjes met gekonfijte kersen

ingrediënten

Voor +/- 25 koekjes
  • 140 gr boter (kamertemperatuur)
  • 60 gr poedersuiker
  • 1 vanillestok
  • 170 gr bloem
  • 25 gr eiwit
  • snuifje zout
  • 1 doosje gekonfijte kersen
  • spuitzak
  • gekartelde spuitmond
Zandkoekjes met marasquin-kersen
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2

Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg het toe aan de boter.

3

Voeg de suiker en het eiwit toe aan de boter en meng alles tot een glad beslag.

4

Zeef de bloem onder het mengsel en voeg het snuifje zout toe. 

Meng dit alles kort en krachtig.

5

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

6

Voeg de gekartelde spuitmond toe aan de spuitzak en vul deze op met het beslag.

7

Spuit rozetjes van het beslag en druk in het midden een kers.

8

Bak de koekjes gedurende 8 minuten af in de voorverwarmde oven.