The ginger and tonic
ingrediënten
160 gr havermout
2 rijpe bananen
2 eieren
125 gr Griekse yoghurt
3 tl honing
2 tl bakpoeder
zakje vanille suiker
snuifje zout
chocolade druppels
frambozen (vers of diepvries)
bloem
Voor dit recept haalde we onze inspiratie bij een andere Ginger, namelijk bij Laurence van As cooked by Ginger.
We veranderden het recept een kleine beetje omdat we bijvoorbeeld geen ahornsiroop in huis hadden. Als optioneel ingrediënt kozen wij voor chocoladedruppels en frambozen.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Mix de havermout, de bananen, de eieren, de yoghurt, de honing, het vanillesuiker , het bakpoeder en het snuifje zout met een mixer of in de blender.
Doe dit tot je een glad deeg krijgt.
Doe de chocolade druppels onder het beslag.
Doe wat bloem in een kommetje en leg de frambozen hierin.
Zorg ervoor dat al de frambozen bedekt zijn met een dun laagje bloem, en voeg ze toe aan het beslag.
Hierdoor zullen ze niet allemaal naar de bodem van de muffin zakken.
Leg de muffincups in de bakvorm en vul ze met het beslag.
Tip: Gebruik siliconen muffin “papiertjes” deze zullen makkelijker van de gebakken cakejes te verwijderen zijn dan de papieren versie.
Bak de muffins gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat ze even afkoelen vooraleer ze opeet.