Piña colada panna cotta

Chef2 0

Piña colada panna cotta

ingrediënten

Voor 6 personen

Voor de panna cotta;

  • 500 ml kokosmelk
  • 30 gr vanillestokjes
  • 15 gr kristalsuiker
  • 3 blaadjes gelatine

Voor de salsa van ananas:

  • 1 ananas
  • 40 ml Malibu 
  • 50 gr kristalsuiker
  • 25 gr geroosterde kokosschilfers
  • Muntblaadjes
  • 1 limoen
  • Verkade Nizza kokos

Voor de laatste Swiepswoepswap van Mandy werden we gekoppeld aan de blog van Daisy. Toen we de Piña colada tiramisu op haar blog zagen staan besloten we er een panna cotta van te maken.

Heerlijk verfrissend op een zomerse dag! En het is dan ook nog eens heel snel klaar, een echte aanrader dus!

Voor de panna cotta:

1

Week de gelatineblaadjes in koud water.

2

Verhit in een sauspan de kokosmelk, de melk, de kristalsuiker en het de vanillesuiker.

Breng dit alles aan de kook op een lang vuur.

3

Knijp de gelatine uit en roer goed door het kokosmengsel.

4

Giet de panna cotta in de glaasjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Voor de salsa van ananas:

1

Schil de ananas en snij deze in kleine gelijke stukjes.

2

Breng in een grote pan de ananas, suiker en de Malibu aan de kook.

Laat dit 2 minuten koken en zet aan de kant om te laten afkoelen.

3

Doe de zeste van 1 limoen bij de ananas en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

4

Hak wat muntblaadjes fijn en meng deze onder de ananas.

5

Haal de panna cotta uit de koelkast en werk af met de ananas-salsa, een takje munt, de geroosterde kokosschilfers en wat kruimels van de kokoskoekjes.