Koffie panna cotta

Chef2 0

Koffie panna cotta

ingrediënten

Voor 4 personen

Voor de panna cotta:

  • 400 ml room 40%
  • 30 ml Tia Maria
  • 2 tsp gelatinepoeder 
  • 50 gr basterdsuiker
  • 2 tsp koffiepoeder
  • 1 tsp vanille-extract

Voor de chocolade potgrond:

  • 30 gr gewone bloem
  • 30 gr cacaopoeder
  • 30 gr gesmolten boter
  • 50 gr basterdsuiker
  • 50 gr amandelmeel 

Voor de panna cotta:

1

Doe de room, de bastaardsuiker, het koffiepoeder, het vanilline-extract en de Tia Maria in een sauspan.

Breng dit aan de kook en haal onmiddellijk van het vuur.

2

Doe het een klein beetje kokend water op het gelatinepoeder, roer goed door en meng onder het koffiemengsel.

3

Giet het mengsel door een fijne zeef en doe de panna cotta in de gewenste mallen / potjes.

Laat de panna cotta minstens 6 uur of een nachtje opstijven in de koelkast.

Voor de chocolade potgrond:

1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2

Meng alle ingrediënten tot een crumble.

3

Verdeel het mengsel gelijkmatig op een bakplaat met bakpapier.

4

Bak de “potgrond” gedurende 14 minuten af in de voorverwarmde oven.

Voor de afwerking:

Werk de panna cotta af met de chocolade potgrond, de chocolade koffiebonen en eventueel met wat koffieboonkoekjes.