The ginger and tonic
ingrediënten
Voor de panna cotta:
- 400 ml room 40%
- 30 ml Tia Maria
- 2 tsp gelatinepoeder
- 50 gr basterdsuiker
- 2 tsp koffiepoeder
- 1 tsp vanille-extract
Voor de chocolade potgrond:
- 30 gr gewone bloem
- 30 gr cacaopoeder
- 30 gr gesmolten boter
- 50 gr basterdsuiker
- 50 gr amandelmeel
Voor de panna cotta:
Doe de room, de bastaardsuiker, het koffiepoeder, het vanilline-extract en de Tia Maria in een sauspan.
Breng dit aan de kook en haal onmiddellijk van het vuur.
Doe het een klein beetje kokend water op het gelatinepoeder, roer goed door en meng onder het koffiemengsel.
Giet het mengsel door een fijne zeef en doe de panna cotta in de gewenste mallen / potjes.
Laat de panna cotta minstens 6 uur of een nachtje opstijven in de koelkast.
Voor de chocolade potgrond:
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Meng alle ingrediënten tot een crumble.
Verdeel het mengsel gelijkmatig op een bakplaat met bakpapier.
Bak de “potgrond” gedurende 14 minuten af in de voorverwarmde oven.
Voor de afwerking:
Werk de panna cotta af met de chocolade potgrond, de chocolade koffiebonen en eventueel met wat koffieboonkoekjes.