Lemon posset

ingrediënten

Voor 6 personen
  • 200 gr slagroom 40%
  • 75 gr kristalsuiker
  • 30 gr citroensap
  • zeste van 1 citroen
  • 1 tl vanille-extract

Let op; Denk vooraf alvast even na over waarin je het dessert wil serveren. Indien je voor glaasjes kiest zal je ongeveer 2 grote citroenen nodig hebben. 

Indien je het dessert wil serveren in de uitgeholde citroenen dan zal je 4  grote citroenen nodig hebben.

1

Doe de zeste van 1 citroen bij de kristalsuiker en wrijf de zeste door de suiker.

2

Doe de suiker en de room in een steelpan en breng op een zacht vuur aan de kook.

Eens het kookt zet je vuur laag en laat je nog 3à4 minuten pruttelen.

3

Haal de room van het vuur en voeg er het vanille-extract en het citroensap aan toe.

Het mengsel zal direct beginnen indikken.

4

Zeef het mengsel en laat een beetje afkoelen.

4

Doe de vulling in de gekozen glaasjes of citroenhelften.

5

Zet het geheel minstens 3 uur in de koelkast.

Enjoy!