Dalgona trifle

Chef2 0

Dalgona trifle

ingrediënten

Voor 6 personen
  • 250 ml slagroom (40%)
  • 50 gr poedersuiker
  • 1 tsp vanille-extract
  • 80 gr zure room
  • 250 gr mascarpone
  • 20 speculooskoekjes
  • 40 gr kristalsuiker
  • 40 gr instant koffie
  • 40 gr warm water
  • cacapoeder
Dalgona trifle
1

Klop de room, de poedersuiker en het vanille-extract op tot je zachte pieken hebt.

2

Doe er de zure room bij en meng alles.

3

Zet het room-mengsel aan de kant.

4

Doe de mascarpone in een kom en klop los tot een glad geheel.

5

Voeg de mascarpone toe aan het room-mengel en roer alles door tot je geen klonters meer hebt.

6

Verkruimel de speculaas over de bodems van de gekozen dessertglazen.

7

Doe er vervolgens een laag van de room op en zet even in de ijskast.

8

Doe in een kleine kom de instant koffie, de suiker en het warme water, wacht tot de koffie is opgelost.

9

Mix tot je stijve pieken krijgt en het geheel er meringue achting uitziet.

Je zal minstens 5 minuten moeten mixen voordat je deze textuur krijgt.

10

Haal de glaasjes uit de koelkast en werk af met een laag van het koffiemengsel.

11

Bestuif de glaasjes tenslotte met wat cacaopoeder.

Let opJe kan zo goed als alles van dit dessert op voorhand maken met uitzondering van het koffiemengsel. Deze laag kan je best last minute maken aangezien de koffie vanaf 30 minuten beginnen verwateren en kan je dus niet op voorhand maken.