Salade van venkel, avocado & scampi

Chef2 0

Salade van venkel, avocado & scampi

ingrediënten

Voor 6 personen
  • 1 venkel
  • 2 avocado’s 
  • 1 limoen
  • Olijfolie
  • scampikruiden
  • witte wijnazijn
  • peper
  • zeezout
  • sesamzaad
  • maanzaad
Salade van venkel, avocado en scampi
1

Wrijf het bord waarop je de salade gaat serveren in met een beetje olijfolie.

2

Kuis de scampi’s en ontdarm ze.

3

Kruid de scampi’s met scampikruiden en bak ze aan in een beetje olijfolie.

4

Snij fijne halve ringen van de avocado’s en verdeel deze over het bord.

5

Kruid deze laag alvast met wat peper en zout.

6

Spoel de venkel en haal alvast de fijne blaadjes aan de bovenkant van de venkel eraf.

7

Rasp de venkel in fijne schijven op de mandoline. En leg op de avocado.

8

Besprenkel de venkel laag met witte wijn azijn en doe er wat geroosterde sesam- en maanzaadjes over.

9

Verdeel de gebakken scampi’s over de venkel.

10

Werk af met wat limoenzeste en wat fijne venkel blaadjes.