The ginger and tonic
ingrediënten
Voor 6 personen
- 1 venkel
- 2 avocado’s
- 1 limoen
- Olijfolie
- scampikruiden
- witte wijnazijn
- peper
- zeezout
- sesamzaad
- maanzaad
1
Wrijf het bord waarop je de salade gaat serveren in met een beetje olijfolie.
2
Kuis de scampi’s en ontdarm ze.
3
Kruid de scampi’s met scampikruiden en bak ze aan in een beetje olijfolie.
4
Snij fijne halve ringen van de avocado’s en verdeel deze over het bord.
5
Kruid deze laag alvast met wat peper en zout.
6
Spoel de venkel en haal alvast de fijne blaadjes aan de bovenkant van de venkel eraf.
7
Rasp de venkel in fijne schijven op de mandoline. En leg op de avocado.
8
Besprenkel de venkel laag met witte wijn azijn en doe er wat geroosterde sesam- en maanzaadjes over.
9
Verdeel de gebakken scampi’s over de venkel.
10
Werk af met wat limoenzeste en wat fijne venkel blaadjes.