The ginger and tonic
ingrediënten
- 4 bollen burrata
- 500 gram orzo
- 3 eieren
- 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 1 teentje look
- 1 pak Pancetta
- handjevol verse basilicum
- eventueel andere groene kruiden zoals bieslook en tijm
PASTA LA VISTA, BABY!
Deze niet zo klassieke versie van de spaghetti Carbonara staat in minder dan 30 minuten op tafel. De romige burrata gaat wat ons betreft perfect samen met de zoute Pancetta.
Voor de pancetta:
Verwarm de oven voor op 200 °C
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de Pancetta open.
Bak de Pancetta ongeveer 8 minuten in de oven zodat deze lekker knapperig wordt.
Voor de orzo carbonara:
Kluts de eieren, de fijngesneden groene kruiden, de Parmezaan en het geraspte teentje look in een kom.
Breng een pot met ruim water aan de kook. En kook de orzo vervolgens volgens de verpakking.
Schep alvast een beker kookvocht uit de pot. Dit zal later dienen voor de binding van de saus.
Giet de orzo af en meng deze onmiddellijk met het eiermengsel. Roer dit goed en snel om zodat je ei niet onmiddellijk stolt.
Voeg aan het mengsel een beetje pastawater toe en roer verder om. Indien de saus nog te dik is kan je hier nog steeds, lepel per lepel, extra kookvocht aan toe voegen.
Werk af met wat olijfolie, de bol burrata, de krokant gebakken pancetta en de verse kruiden.
Enjoy!
Tip : Ben je zelf geen kaasliefhebber? Laat de bol burrata dan achterwege en bak eventueel nog wat gezouten spekjes in een pan. Deze kan je dan nog onder de orzo mengen om nog meer het old school Carbonara gevoel te krijgen.