Versgebakken naanbrood met look

Chef2 0

Versgebakken naanbrood met look

ingrediënten

Voor 8 broodjes

Voor deze naanbroodjes volgden we het recept van Eef kookt zo. De broodjes zijn snel klaar en heerlijk bij knapperige ijsbergsla, tomaten, rode ui, puntpaprika, gebakken halloumi en shoarmavlees.

Benieuwd naar dit recept? Kijk dan snel verder.

  • 300 gram tarwebloem
  • 125 ml warm water
  • 100 gram Griekse Yoghurt
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 1 zakje gedroogde gist (7 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • olie
naanbrood zelf gebakken
1

Meng in een kleine kom de gist met het warme water en de theelepel kristalsuiker. Meng dit ongeveer 5 minuten of tot wanneer het mengsel begint te schuimen.

2

Meng de bloem in een ruime kom met de Griekse yoghurt, het gist-mengsel en 1 eetlepel (zonnebloem)olie.

3

Meng dit tot een mooi stevig deeg en voeg tijdens het kneden ook een theelepel zout.  Je kan dit deeg op twee verschillende manieren kneden: met de hand of met een keukenrobot.


Tip : Indien het deeg te plakkerig blijft kan je er steeds nog wat bloem aan toevoegen. 

4

Neem een ruime kom of gebruik de kom waarin je het deeg hebt gemaakt. Doe een beetje olie in de kom. Leg de deegbal in de kom en draai deze om zodat beide kanten bedekt zijn met olie.

5

Dek de kom vervolgens af met een natte keukenhanddoek. Laat het deeg minsten 1 uur rusten zodat de deegbol minsten dubbel zo groot wordt.

6

Snij het deeg na het rijzen in 8 stukken en maak hier deegbolletjes van.

7

Druk deze balletjes plat met  je hand tot je een rond broodjes krijgt.

8

Bak de broodjes één voor één in een beetje (olijf)olie. Je moet even geduld hebben tot het moment waarop de bovenkant van het brood begint te bollen. Draai het broodje om en bak langs beide kanten goudbruin.

9

Terwijl de broodjes bakken kan je de boter laten smelten. Wij leggen deze vooraf reeds enige tijd uit de koelkast. Zo kan de boter alvast zacht worden, voeg de geraspte knoflook toe.

10

Zodra je het naanbrood gebakken hebt smeer je het in met een laagje knoflookboter. Je kan het bord steeds verder afwerken met verse koriander. Maar wij zijn hier geen koriander-liefhebbers... (sorry-not-sorry). We durven de koriander wel te vervangen door wat fijngehakte peterselie!

Deze keer besloten we de broodjes te gebruiken voor een homemade pita.

Enjoy!