The ginger and tonic
ingrediënten
- 2 paprika's
- 2 aubergines
- 2 courgettes
- 4 rode uien
- 3 tenen look
- 2 el gedroogde oregano
- 2 el gedroogde tijm
- 2 el gedroogde rozemarijn
- olijfolie
- grof zeezout
- peper
Dit super gemakkelijk maar smaakvol bijgerecht is perfect te combineren met tal van recepten. Wij eten dit regelmatig met gebakken aardappelen en een goed stuk vlees.
Geen zin in warme groenten? Laat de gegrilde groeten dan afkoelen en combineer deze in een koude pasta met spekjes.
De mogelijkheden zijn eindeloos!
Verwarm de oven voor op 220°C. Zet alvast een hittebestendige ovenschotel (braadslede) klaar.
Snij de paprika, de courgettes en de rode uien in gelijkmatige grote stukken en doe deze in de braadslede. Besprenkel de gesneden groeten met olijfolie.
Snij vervolgens de aubergines in gelijke stukken en voeg deze toe aan de rest van de groenten.
Besprenkel opnieuw met olijfolie. We snijden de aubergines pas op het laatste omdat deze anders snel zouden verkleuren.
Voeg de geplette teentjes look toe aan de braadslede.
Strooi de oregano, de rozemarijn en de tijm gelijkmatig over de groeten en meng goed door. Kruid af met grof zeezout en peper.
Zet de groenten gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Neem de groenten uit de oven en meng alles nogmaals door.
Hierdoor komen de minst gare groenten meer bovenaan te liggen.
Zet de braadslede opnieuw 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de groenten uit de oven en verwijder de teentjes look uit de braadslede.