Babka met wilde blauwe bessen confituur

Chef2 0

Babka met wilde blauwe bessen confituur

ingrediënten

Voor 2 babka’s
  • 500 gr bloem
  • 20 gr verse gist (of 5 gr droge gist)
  • 60 gr suiker
  • 5 gr zout
  • zakje vanillesuiker
  • 4 eieren (1 volledig en 3 eidooiers)
  • 20 cl lauwe melk
  • 80 gr zachte boter
  • 1 potje blauwe bessen confituur van Rigoni di Asiago (of eender welke andere confituur)
Babka met wilde blauwe bessen confituur
1

Doe de bloem, de gist, het suiker en het zout in een kom en meng alles goed (kan zeker in de keukenrobot).

2

Voeg hier de eidooiers, het ei en de melk aan toe. Meng dit goed tot je een glad deeg hebt.

3

Vervolgens voeg je steeds een beetje boter toe.

4

Laat het deeg ongeveer 8 minuten kneden. Je zou zo een glad deeg moeten krijgen dat nog een beetje plakt. Als het nog te plakkerig is kan je steeds wat extra bloem toevoegen.

5

Leg de deegbal in een geoliede kom en dek af met een keuken handdoek.

6

Laat het deeg minsten anderhalf uur rijzen tot het dubbel zo groot is geworden.

7

Strooi wat bloem op je werkblad en snij het deeg in twee helften (je kan met dit recept twee babka’s maken of 1 grotere).

8

Rol de helft van het deeg uit tot een vierkant en bekleed met de confituur, blijf hiervoor wel steeds 1 cm van de rand van het deeg. 

9

Rol het deeg voorzichtig op zodat je een mooie rol krijgt.

10

Snij de rol overlangs en leg de twee helften met de open kant naar boven, nu kan je het deeg beginnen vlechten door de twee stukken over elkaar heen te wikkelen.

11

Laat het deeg opnieuw een uur rusten.

12

Bak de babka 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.

Tip: Met de andere helft van het deeg kan je beginnen experimenteren. Smeer bevoordeeld eens choco of nocciola op het tweede stuk?