Panna cotta taart met bloedsinaasappel en bastognekoekjes

Chef2 0

Panna cotta taart met bloedsinaasappel en bastognekoekjes

ingrediënten

Voor 1 taart
  • 700 ml room
  • 100 gr kristalsuiker
  • 2 kl vanillepoeder
  • 7 gelatineblaadjes
  • 8 bloedappelsienen
  • 1 pak Bastognekoekjes
  • 75 gr boter
Panna cotta taart met bloedsinaasappel en bastognekoekjes
1

Hak de koekjes in een keukenmachine. Smelt de boter en meng de Bastognekoeken erdoor. Bedek de bodem van de springvorm met het mengsel en druk goed aan. Laat opstijven in de ijskast of de diepvriezer.

2

Laat 4 gelatineblaadjes weken in koud water.

3

Verwarm de room met de vanille en de suiker op een zacht vuurtje. Dit tot de suiker gesmolten is en de room lichtjes kookt. Haal van het vuur en meng er de uitgewrongen gelatineblaadjes onder.

4

Laat reeds deels afkoelen en voeg de panna cotta toe aan de koekjesbodem.

5

Zet de taart opnieuw in de koelkast.

6

Week opnieuw 3 gelatineblaadjes in koud water.

7

Pers het sap van 6 bloedsinaasappelen. Zeef het zodat er geen pulp meer in het sap zit.

8

Zet het sap op een zacht vuurtje en voeg hier de gelatineblaadjes aan toe. Laat opnieuw een beetje afkoelen en voeg toe aan de panna cotta.

9

Laat de taart minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

10

Werk de taart af met speculooskruimels, zeste van appelsienen, partjes of schijven van de bloedsinaasappel.