Gemakkelijke madeleines

Chef2 0

Gemakkelijke madeleines

ingrediënten

Voor 12 madeleines
  • 100 gr bloem
  • 100 gr kristalsuiker
  • 100 gr boter
  • 4 gr bakpoeder
  • 2 eieren
  • 1 tl citroen- of limoensap 
Gemakkelijke madeleines
1

Smelt de boter, dit kan je in een pannetje of in de microgolfoven. 

2

Meng de bloem met de kristalsuiker en het bakpoeder.

3

Voeg aan de droge ingrediënten de twee eieren toe en meng alles goed tot je geen klonters meer hebt.

4

Vervolgens voeg je de gesmolten boter toe aan het deeg.

5

Doe er het citroensap bij en spatel het deeg in een spuitzak.

6

Vet de bakvorm in met boter of bestuif met bloem.

7

Vul je madeleine-bakvorm. Doe ze niet te vol, anders zouden er verschillende madeleinekoekjes aan elkaar kunnen “plakken” na het bakken.

8

Zet ze 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.