The ginger and tonic
ingrediënten
Voor 12 madeleines
- 100 gr bloem
- 100 gr kristalsuiker
- 100 gr boter
- 4 gr bakpoeder
- 2 eieren
- 1 tl citroen- of limoensap
1
Smelt de boter, dit kan je in een pannetje of in de microgolfoven.
2
Meng de bloem met de kristalsuiker en het bakpoeder.
3
Voeg aan de droge ingrediënten de twee eieren toe en meng alles goed tot je geen klonters meer hebt.
4
Vervolgens voeg je de gesmolten boter toe aan het deeg.
5
Doe er het citroensap bij en spatel het deeg in een spuitzak.
6
Vet de bakvorm in met boter of bestuif met bloem.
7
Vul je madeleine-bakvorm. Doe ze niet te vol, anders zouden er verschillende madeleinekoekjes aan elkaar kunnen “plakken” na het bakken.
8
Zet ze 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.