The ginger and tonic
ingrediënten
- 1 avocado
- halve mango
- 2 lenteuitjes
- halve limoen
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 gr edamame bonen
- 8 scampi
- Wit & zwart sesamzaad
- Tajin kruiden
- scampikruiden
- 2 rijstvellen
- neutrale olie (om te frituren)
Voor de vulling:
Kook de edamame bonen af volgens de instructie op de verpakking (indien je deze diepgevroren kocht), laat ze schrikken in koud water en laat even uitlekken.
Snipper de lente-ui fijn.Snipper de lente-ui fijn.
Snij de avocado en mango in kleine blokjes.
Doe de edamamebonen, de ui, de mango en avocado in een kom.
Doe hier een eetlepel olijfolie olie onder, het sap en de zeste van een halve limoen, een theelepel sesamzaad en een theelepel Tajin kruid onder, meng goed door.
Voor de scampi:
Kruid de scampi met scampikruiden.
Bak de scampi in wat olijfolie tot ze gaar zijn.
Voor de gepofte rijstvellen:
Knip de rijstvellen in 4 stukken.
Verwarm de neutrale olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie) in een pot.
Doe de vellen in de olie en frituur deze zeer kort anders worden ze bruin.
Je kan de vellen er best indoen en van zodra ze poffen haal je ze er met een hittebestendige tang uit de olie.
Laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier.
Let op; Frituur de vellen vlak voor je ze gaat serveren, ze worden namelijk snel wak en minder knapperig.
Voor de afwerking:
Leg het gepoft rijstvel op een bord of plak.
Doe er wat van het mango-avocado mengsel op.
Werk af met een gebakken scampi.