Pavlova met lemon curd en rood fruit

Chef2 0

Pavlova met lemon curd en rood fruit

ingrediënten

Voor 6 personen

Voor de pavlova:

  • 100 gr eiwit
  • 100 gr kristalsuiker
  • 100 gr bloemsuiker 

Voor de lemon curd:

  • 2  citroenen 
  • 125 gr roomboter
  • 200 gr kristalsuiker
  • 2 eieren

Voor de afwerking:

  • munt
  • rood fruit 

Voor de pavlova:

1

Splits de eieren en doe het eiwit in een vetvrije en vuurvaste kom.

2

Doe de kristalsuiker bij de eiwitten.

3

Zet de schaal met eiwitten boven een pot met kokend water (au bain-marie).

Meng de eiwitten tot de suiker is opgelost en je geen korrels meer voelt wanneer je het mengsel tussen je vingers wrijft.

4

Haal de eiwitten van het vuur en mix deze gedurende 5 tot 7 minuten op middelhoge stand of tot je stijve pieken krijgt.

5

Zeef de poedersuiker en meng  deze voorzichtig onder de opgeklopte eiwitten.

6

Doe het eiwit in een spuitzak met spuitmond.

Wij gebruikten een St. Honoré spuitmond.

7

Doe een toefje van de opgeklopte eiwitten op een stuk papier en strijk uit tot een ronde (de bodem van je pavlova).

8

Spuit dan met een zigzaggende beweging een rand aan de buitenkant van de bodem.

9

Bak de pavlova gedurende 4 uur in een voorverwarmde oven van 50°C.

De meringue moeten stevig aanvoelen als je ze uit de oven haalt.

Voor de lemon curd:

1

Was de citroenen, rasp ze en pers het sap uit.

2

Zet een pot met een laagje water in op het, zet het vuur op middelhoge stand.

3

Doe in een vuurvaste kom De boter, de suiker en de zeste van twee citroenen.

4

Zet de vuurvaste kom op de pot met een laagje water.

5

Roer het geheel tot de boter volledig is gesmolten.

6

Voeg het sap van 2 citroenen (ongeveer 130 ml) toe aan het botermengsel.

7

Haal de kom van het vuur.

8

Klop in een andere kom de eieren los.

9

Giet een scheutje van het citroenmengel bij de losgeklopte eieren en roer goed door.

10

Voeg daarna alles bij elkaar in de vuurvaste kom, roer goed door elkaar en zet weer terug op de pan op medium-laag vuur.

11

Roer het mengsel voortdurend door tot je ingedikt mengsel krijgt, dit zal zeker een kwartier duren.

12

Haal het ingedikte mengsel van het vuur en laat afkoelen.

13

Eens afgekoeld kan je de lemon curd nog door een zeef halen zodat je geen stukjes citroen in het mengsel hebt.

Voor de afwerking:

1

Doe in elk van de pavlova’s een lepel lemon curd.

2

Werk af met rood fruit naar keuze en enkele blaadjes verse munt.