The ginger and tonic
ingrediënten
Voor 6 personen
Voor de vinaigrette:
- 120 ml olijfolie
- 60 ml balsamico azijn (wit of zwart)
- 15 ml honing
- 1/2 sjalot (fijngesneden)
- 1 citroen (zeste)
- 5 gr verse basilicum
- 3 gr verse oregano
- 3 gr verse tijm
- peper
- zout
Voor de salade:
- 2 à 3 perziken
- 300 gr kerstomaten
- 140 gr ontpitte kersen (optioneel)
- 250 gr burrata
- 30 gr geroosterde pompoenzaadjes
Voor de vinaigrette:
1
Hak de verse kruiden fijn en snij de sjalot ook in fijne stukjes.
2
Rasp 1 citroen.
Let hierbij op dat je niet tot op het witte deel van de citroen raspt, dit deel zal het geheel bitter maken.
3
Doe alle ingrediënten in een maatbeker en meng tot een glad geheel.
Voor de salade:
1
Snij de tomaatjes in schijven en de perziken in fijne halve maantjes.
2
Optioneel: ontpit de kersen.
3
Doe de tomaten, de perzik en eventueel de kersen in een kom met 1/3 van de dressing.
Laat dit minstens 15 minuten op kamertemperatuur marineren.
4
Breek de burrata in stukken en verdeel over de salade.
5
Doe de rest van de dressing over de salade.
6
Werk af met geroosterde pompoenzaadjes.