Tomaten, perzik en burrata salade

Chef2 0

Tomaten, perzik en burrata salade

ingrediënten

Voor 6 personen

Voor de vinaigrette:

  • 120 ml olijfolie
  • 60 ml balsamico azijn (wit of zwart)
  • 15 ml honing
  • 1/2 sjalot (fijngesneden)
  • 1 citroen (zeste)
  • 5 gr verse basilicum
  • 3 gr verse oregano
  • 3 gr verse tijm
  • peper
  • zout

Voor de salade:

  • 2 à 3 perziken 
  • 300 gr kerstomaten
  •  140 gr ontpitte kersen (optioneel)
  • 250 gr burrata
  • 30 gr geroosterde pompoenzaadjes

Voor de vinaigrette:

1

Hak de verse kruiden fijn en snij de sjalot ook in fijne stukjes.

2

Rasp 1 citroen.

Let hierbij op dat je niet tot op het witte deel van de citroen raspt, dit deel zal het geheel bitter maken.

3

Doe alle ingrediënten in een maatbeker en meng tot een glad geheel.

Voor de salade:

1

Snij de tomaatjes in schijven en de perziken in fijne halve maantjes.

2

Optioneel: ontpit de kersen.

3

Doe de tomaten, de perzik en eventueel de kersen in een kom met 1/3 van de dressing.

Laat dit minstens 15 minuten op kamertemperatuur marineren.

4

Breek de burrata in stukken en verdeel over de salade.

5

Doe de rest van de dressing over de salade.

6

Werk af met geroosterde pompoenzaadjes.