Ricotta-taart met tomaten

Chef2 0

Ricotta-taart met tomaten

ingrediënten

Voor 1 quiche
  • 1 rol bladerdeeg
  • 400 gr ricotta
  • Natuurspekjes
  • 5 el olijfolie
  • Pijnboompitten
  • Parmezaanschilfers
  • handje rucola
  • tijm
  • citroensap
  • zestes van citroen
  • Italiaanse kruiden
  • 1 doosje kerstomaten
Ricotta-taart met tomaten

Het hele jaar de zon op je bord toveren? Dat is met deze taart een fluitje van een cent.

De topper van dit recept zijn de Stoffel tomaten in allerlei verschillende kleuren.

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Bak de spekjes.

3

Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en prik gaatjes in het deeg.

4

Meng de ricotta met het zout, de peper en de helft van de olijfolie.

5

Vervolgens doe je de tijm, het citroensap en de citroenzeste onder het ricotta-mengsels.

6

Giet het mengsel over de bladerdeeg.

Optioneel: Bestrijk de randen van het bladerdeeg met wat losgeklopt eigeel.

7

Bak de taart gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.

8

Halveer de kerstomaten.

9

Haal de taart uit de oven en leg de tomaten op de taart.

Bestrooi met de rest van de kruiden, peper en zout en besprenkel met olijfolie.

10

Werk de taart af met Parmezaan en rucola.