The ginger and tonic
ingrediënten
- 130 gr zelfrijzende bloem
- 10 gr melk
- 5 gr koffiepoeder
- 15 gr cacaopoeder
- 25 gr maizena
- 1 eigeel
- 50 gr poedersuiker
- 75 gr ongezouten boter (kamertemperatuur)
Doe in een koffietas de melk en verwarm deze ongeveer 20 seconden in de microgolfoven.
Voeg het koffiepoeder toe en meng tot de koffie is opgelost.
Zeef in een grote kom de zelfrijzende bloem, de maizena en het cacaopoeder. En zet even aan de kant.
Doe in een andere kom de boter en klop deze luchtig.
Voeg er de poedersuiker aan toe en klop goed door.
Vervolgens voeg je het eigeel toe aan het botermengsel en klop je het geheel luchtig en smeuïg.
Giet de koffie bij het botermengsel, meng alles goed door tot het geheel een lichtbruine kleur heeft.
Spatel de droge ingrediënten onder het boter-koffiemengsel. Van zodra je een kruimelig deeg hebt mag je je handen gebruiken om een mooi glad deeg te kneden.
Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het een uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Rol het deeg tot een lange worst en snij het deeg in stukjes van ongeveer 1,5 cm.
Rol de stukjes deeg in je handpalm tot ovalen zodat je de vorm van een koffieboon krijgt.
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede ovenschaal.
Duw met een botermes of tandenstoker in het midden van elk koekje een klein gleufje zodat de koekjes er echt uitzien als koffiebonen.
Bak de koekjes gedurende 14 minuten in de voorverwarmde oven.