Panna cotta met clementines

Chef2 0

Panna cotta met clementines

ingrediënten

Voor 6 personen

Voor de panna cotta:

  • 4 à 5 clementines (je hebt 1 dl geperst sap nodig)
  • 3 blaadjes gelatine
  • 4 dl slagroom
  • 70 gr kristalsuiker
  • 1 gr vanillepoeder

Voor de afwerking:

  • verse munt
  • pure chocolade
  • partjes clementines

Voor de panna cotta:

1

Week de gelatine in koud water.

2

Rasp 1 clementine en pers de overige tot je 1 dl sap hebt.

3

Doe de room samen met de kristalsuiker in een steelpan en breng aan de kook.

4

Roer het sap, de zeste en het vanillepoeder door het roommengsel.

5

Wring de gelatineblaadjes uit en meng deze onder het roommengsel.

6

Laat het mengsel deels afkoelen en giet in de gewenste glazen of vormpjes.

Voor de afwerking:

7

Laat de panna cotta minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

1

Schil de clementines tot op het vruchtvlees en verdeel deze over de glazen.

2

Rasp de chocolade en hak de verse munt fijn.

Werk de glazen hiermee af.