The ginger and tonic
ingrediënten
Voor 6 personen
Voor de panna cotta:
- 4 à 5 clementines (je hebt 1 dl geperst sap nodig)
- 3 blaadjes gelatine
- 4 dl slagroom
- 70 gr kristalsuiker
- 1 gr vanillepoeder
Voor de afwerking:
- verse munt
- pure chocolade
- partjes clementines
Voor de panna cotta:
1
Week de gelatine in koud water.
2
Rasp 1 clementine en pers de overige tot je 1 dl sap hebt.
3
Doe de room samen met de kristalsuiker in een steelpan en breng aan de kook.
4
Roer het sap, de zeste en het vanillepoeder door het roommengsel.
5
Wring de gelatineblaadjes uit en meng deze onder het roommengsel.
6
Laat het mengsel deels afkoelen en giet in de gewenste glazen of vormpjes.
Voor de afwerking:
7
Laat de panna cotta minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
1
Schil de clementines tot op het vruchtvlees en verdeel deze over de glazen.
2
Rasp de chocolade en hak de verse munt fijn.
Werk de glazen hiermee af.