Kokosrotsjes

ingrediënten

Voor 25 à 30 kokosrotsjes
  • 3 eiwitten
  • snuifje zout
  • 250 gram poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 gram geraspte kokosnoot
Kokosrotsjes
1

Verwarm je oven voor op 160 °C.

2

Meng de poedersuiker en vanillesuiker in een kom.

3

Klop in een aparte kom de eiwitten samen met het snuifje zout stijf.

Tip: Krijg je de eiwitten niet stijf? Dit ligt hoogstwaarschijnlijk aan het feit dat de kom en de klopper niet vetvrij waren. Je kan dit oplossen door je materiaal voor het gebruik nogmaals af te wassen. Wrijf vervolgens de kom brandschoon met wat keukenpapier en enkele druppels azijn.

4

Klop er vervolgens lepel na lepel het suikermengsel door totdat je een glanzende meringue hebt.

5

Spatel de geraspte kokosnoot doorheen het mengsel

6

Spuit of schep vervolgens toefjes beslag op een vel bakpapier. Door de dikte van het mengsel is het soms wat moeilijker om het beslag te spuiten met een spuitzak. 

7

 Bak de rotsjes circa 15 à 20 minuten in de oven.

Genieten maar!