The ginger and tonic
ingrediënten
- 1 kg aardappelen
- 450 gr bloem (400 gr voor de gnocchi en 50 gr voor de saus)
- 2 eieren
- 800 ml melk
- 50 gr boter
- 75 gr geraspte gruyère
- 75 gr geraspte emmentaler
- 75 gr geraspte mozzarella
- salieblaadjes
Voor de gnocchi:
Schil de aardappelen en pureer ze. Meng de aardappelpuree met de bloem en de eieren. Kruid het mengsel alvast goed af met peper, zout en nootmuskaat.
Maak van het deeg lange rollen. Snijd de rolletjes in stukken van 2 centimeter.
Rol de gnocchi over de achterkant van je vork om een mooi reliëf te krijgen.
Kook de gnocchi in water met zout, deze zijn klaar van zodra ze beginnen te drijven.
Voor de driekazensaus:
Smelt de boter en voeg hier de rest van de bloem aan toe. Klop droog met een garde. Voeg de melk en een bouillonblokje toe, blijf goed doorkloppen totdat de saus ingedikt is.
Neem de saus van het vuur en voeg er de geraspte kaas aan toe. Roer ook dit goed door tot je geen klonters meer hebt. En kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Lepel de saus over de gnocchi, werk af met een aantal salieblaadjes.
Zet de schotel nog 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.