Blauwe bessen slagroomtaart

Chef2 0

Blauwe bessen slagroomtaart

ingrediënten

Voor 6 personen

Voor de bodem:

  • 300 gr Spritzkoeken
  • 80 gr boter

Voor de vulling:

  • 250 gr bevroren blauwe bessen
  • 1 vanillestek (merg)
  • 40 gr suiker
  • 3 blaadjes witte gelatine
  • 150 gr room

Voor de decoratie:

  • blauwe bessen
  • verse munt

Voor de bodem:

1

Doe de koekjes in een blender en maak ze fijn of doe ze in een diepvrieszakje en maak ze fijn met een deegroller.

 

2

Doe de koekkruimels over in een middelgrote kom, voeg de gesmolten boter toe en meng het.

3

Druk het mengsel op de bodem en langs de zijkanten voor ongeveer 2 cm in een taartvorm (24 cm) of gebruik een gewone bakvorm met verwijderbare bodem. Zet het minstens 15 minuten in de koelkast om op te stijven.

Voor de vulling:

1

Week de gelatine in koud water.

2

Breng de blauwe bessen aan de kook met 1 eetlepel water, de suiker en de vanillepasta. Meng tot de bessen zacht zijn. Mix het geheel en passeer de bessen vervolgens door een zeef.

3

Knijp de gelatine uit en los deze op in het bessenmengsel. Laat het mengsel wat afkoelen.

4

Klop de slagroom stijf en roer er de bessenpuree onder. 

Hou nog een beetje van de bessenpuree over om straks de taart mee af te werken.

5

Giet de blauwebessenmousse op de stevige koekjesbodem, strijk hem glad.

6

Giet wat druppels van de bessenpuree op de taart en ga er met een prikker doorheen om een motiefje te krijgen.

7

Laat de taart minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

8

Haal de taart uit de vorm en werk af met blauwe bessen en verse munt.