The ginger and tonic
ingrediënten
Voor de bodem:
- 300 gr Spritzkoeken
- 80 gr boter
Voor de vulling:
- 250 gr bevroren blauwe bessen
- 1 vanillestek (merg)
- 40 gr suiker
- 3 blaadjes witte gelatine
- 150 gr room
Voor de decoratie:
- blauwe bessen
- verse munt
Voor de bodem:
Doe de koekjes in een blender en maak ze fijn of doe ze in een diepvrieszakje en maak ze fijn met een deegroller.
Doe de koekkruimels over in een middelgrote kom, voeg de gesmolten boter toe en meng het.
Druk het mengsel op de bodem en langs de zijkanten voor ongeveer 2 cm in een taartvorm (24 cm) of gebruik een gewone bakvorm met verwijderbare bodem. Zet het minstens 15 minuten in de koelkast om op te stijven.
Voor de vulling:
Week de gelatine in koud water.
Breng de blauwe bessen aan de kook met 1 eetlepel water, de suiker en de vanillepasta. Meng tot de bessen zacht zijn. Mix het geheel en passeer de bessen vervolgens door een zeef.
Knijp de gelatine uit en los deze op in het bessenmengsel. Laat het mengsel wat afkoelen.
Klop de slagroom stijf en roer er de bessenpuree onder.
Hou nog een beetje van de bessenpuree over om straks de taart mee af te werken.
Giet de blauwebessenmousse op de stevige koekjesbodem, strijk hem glad.
Giet wat druppels van de bessenpuree op de taart en ga er met een prikker doorheen om een motiefje te krijgen.
Laat de taart minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
Haal de taart uit de vorm en werk af met blauwe bessen en verse munt.