The ginger and tonic
ingrediënten
Voor 1 portie borrelnootjes
- 200 gr cashewnoten
- 1 tbsp verse, gehakte rozemarijn
- 2 tsp ahornsiroop
- 1/4 tsp grof zeezout
- Snuifje rode chilivlokken
1
Verwarm de oven voor op 170 °C.
2
Doe in een kom de cashewnoten, de ahornsiroop, de rozemarijn, de chilivlokken en het grof zeezout.
Meng alles goed door.
3
Doe het notenmengsel in een licht ingevette ovenschaal.
4
Verspreid de noten in gelijke laag en lepel de kom waarin je het mengsel maakte nog even goed uit over de noten.
5
Bak de noten gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Roer om de 5 minuten de noten even goed door.
6
Haal de noten uit de oven. Deze zullen nog een beetje zacht zijn maar tijdens het afkoelen worden ze krokanter.
7
Eens afgekoeld kan je de noten ongeveer 1 week besparen in een luchtdichte pot.