No bake chocolade & hazelnoot taart

Chef2 0

No bake chocolade & hazelnoot taart

ingrediënten

Voor 1 taart

Voor de bodem:

  • 300 gr chocolate chip cookies
  • 150 gezouten boter

Voor de vulling:

  • 700 gr mascarpone
  • 50 gr poedersuiker
  • 400 gr chocopasta
  • 2 tsp vanille-extract
  • 2 tbsp cacaopoeder

Voor de topping:

  • 200 gr chocopasta
  • 2 tsp vanille-extract
  • 80 ml volle room
  • 80 geroosterde, gehakte hazelnoten
chocolade taart

Voor de bodem:

1

Smelt de boter.

2

Doe de koekjes in een keukenmachine en maal ze fijn.

3

Voeg de boter toe aan de fijngehakte koekjes en meng goed door.

4

Bekleed een springvorm van ongeveer 23 cm met plasticfolie.

5

Verspreid de koekjes over de bodem en druk het mengsel aan met de achterkant van een lepel

6

Zet de bodem in de koelkast.

Voor de vulling:

1

Doe de mascarpone samen met de poedersuiker in een kom. Meng dit met de mixer door op de zachte stand tot je een glad geheel hebt.

2

Doe er geleidelijk de chocoladepasta, het vanille-extract en het cacaopoeder bij, meng opnieuw tot een glad geheel.

3

Giet het mengsel op de gekoelde taartbodem. Klop de vorm enkele keer op je werkblad zodat de bovenkant glad is.

4

Dek de taart af met plasticfolie. 

5

Zet de taart minstens 6 uur in de koelkast.

Voor de topping:

1

Doe de chocoladepasta samen met het vanille-extract in een vuurvaste kom.

2

Verwarm de room in een kleine sauspan. Zodra de room begint te pruttelen haal je hem onmiddellijk van het vuur.

3

Giet de room bij de chocoladepasta en laat dit alles twee minuten staan.

4

Meng het room-chocolademengsel door tot een glad geheel en laat even afkoelen.

Voor de afwerking:

1

Haal de taart uit de koelkast en verwijder de plasticfolie.

2

Giet het chocolade-roommengsel over de taart. Ga met de achterkant van een lepel over de chocoladelaag zodat je een glad en effen laagje krijgt.

3

Bedek de taart opnieuw met plasticfolie en zet minstens 2 uur in de diepvriezer.

4

Ga met een mes langs de rand van de taart om de vorm makkelijk los te krijgen.

5

Strooi tenslotte de geroosterde hazelnoten over de taart.