The ginger and tonic
ingrediënten
Voor de kokos-meringue:
- 3 eiwitten
- snuf zout
- 100 gr fijne kristalsuiker
- 90 gr poedersuiker
- 100 gr kokosrasp
Voor de limoen-basilicumgel:
- 30 gr water
- 90 gr limoensap
- 50 gr poedersuiker
- 2.5 gr agar agar
- 2 gr basilicumblad
Voor de kokos-meringue:
Verwarm de oven voor op 90°C.
Maak de garde en kom schoon met wat citroensap of keukenazijn.
Doe de eiwitten en het snuifje zout in de kom en klop ze op.
Voeg geleidelijk de suiker toe en klop de eiwitten tot stijve pieken.
Spatel ten slotte de poedersuiker onder de eiwitten.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Spatel de eiwitten in spuitzak met ronde spuitmond en spuit kleine cirkels op het bakpapier.
Strooi de kokosrasp over de meringues en zorg dat ze volledig bedekt zijn.
Maak met een meloenboortje een kuiltje in de meringue waar je later de limoengel zal inspuiten.
Droog de meringue gedurende 2 uur in de voorverwarmde oven.
Voor de limoen-basilicumgel:
Verwarm het water en het limoensap.
Voeg de suiker toe die je eerder hebt gemengd met de agar agar.
Breng aan de kook en zet minsten 4 uur opzij in de koelkast.
Voeg de basilicumblaadjes toe aan het afgekoelde mengsel en mix door.
Voor de afwerking:
Werk de meringues af met een beetje limoengel en een basiliucumblaadje.