Kokos-meringue met limoen-basilicumgel

Chef2 0

Kokos-meringue met limoen-basilicumgel

ingrediënten

Voor ong. 25 meringues

Voor de kokos-meringue:

  • 3 eiwitten
  • snuf zout
  • 100 gr fijne kristalsuiker
  • 90 gr poedersuiker
  • 100 gr kokosrasp

Voor de limoen-basilicumgel:

  • 30 gr water
  • 90 gr limoensap
  • 50 gr poedersuiker
  • 2.5 gr agar agar
  • 2 gr basilicumblad

Voor de kokos-meringue:

1

Verwarm de oven voor op 90°C.

2

Maak de garde en kom schoon met wat citroensap of keukenazijn.

3

Doe de eiwitten en het snuifje zout in de kom en klop ze op.

4

Voeg geleidelijk de suiker toe en klop de eiwitten tot stijve pieken.

5

Spatel ten slotte de poedersuiker onder de eiwitten.

6

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

7

Spatel de eiwitten in spuitzak met ronde spuitmond en spuit kleine cirkels op het bakpapier.

8

Strooi de kokosrasp over de meringues en zorg dat ze volledig bedekt zijn.

9

Maak met een meloenboortje een kuiltje in de meringue waar je later de limoengel zal inspuiten.

10

Droog de meringue gedurende 2 uur in de voorverwarmde oven.

Voor de limoen-basilicumgel:

1

Verwarm het water en het limoensap.

2

Voeg de suiker toe die je eerder hebt gemengd met de agar agar.

3

Breng aan de kook en zet minsten 4 uur opzij in de koelkast.

4

Voeg de basilicumblaadjes toe aan het afgekoelde mengsel en mix door.

Voor de afwerking:

1

Werk de meringues af met een beetje limoengel en een basiliucumblaadje.