Upside down citrus cake

Chef2 0

Upside down citrus cake

ingrediënten

Voor 1 taart
  • 2 bloedappelsienen
  • 2 appelsienen
  • 1 pompelmoes
  • 100 gr kristalsuiker
  • 115 gr boter op kampertemperatuur
  • 3 tbsp vers geperst fruitsap
  • 60 ml water
  • 70 gr kristalsuiker
  • 70 gr bruine suiker
  • 2 grote eieren
  • 1 tbsp zeste
  • 185 gr bloem
  • 5 gr bakpoeder
  • 230 gr Griekse yoghurt
  • Snuifje zout
1

Verwarm de oven voor op 180°C.

2

Bekleed de bodem van de bakvorm (diameter 22 cm) met bakpapier en vet de zijkanten in.

3

Snij de schil van de citrusvruchten tot op het vruchtvlees weg en snij de verschillende citrusvruchten in schijven van ongeveer 1 cm dik. (Je kan de schil er ook aan laten maar persoonlijk eet ik dit minder graag.)

4

Zet een pot op laag vuur en doe hierin de 100 gr kristalsuiker en het water en roer tot de suiker is opgelost, laat even koken tot het wat indikt.

5

Giet de helft van het suikerwater in de bakvorm en verdeel de citrusschijven over de bodem. Tenslotte giet je de rest van het suikerwater nog over de citrusschijven.

6

Doe in een grote kom de boter, de twee soorten suiker en mix deze tot het geheel lichter en luchtiger van kleur is. Roer er vervolgens de eieren, het fruitsap, de zeste en het vanille-extract door.  

7

Meng in een aparte kom de bloem, het bakpoeder en het snuifje zout. 

8

Voeg het droge mengsel en de Griekse yoghurt geleidelijk toe aan de natte ingrediënten. 

9

Giet het deeg in een even laag over de citrusvruchten.

10

Bak de cake gedurende 45 minuten af in de voorverwarmde oven.

11

Laat de taart volledig afkoelen vooraleer je deze omdraait op een bord.