Gemarmerde Madeleines met pure chocolade

Chef2 0

Gemarmerde Madeleines met pure chocolade

ingrediënten

Voor ongeveer 12 madeleines
  • 100 gr bloem
  • 100 gr kristalsuiker
  • 100 gr boter
  • 4 gr bakpoeder
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 el cacaopoeder
  • 100 gr pure chocolade
Gemarmerde madeleines met een laagje chocolade

Mijn lievelingsbakvorm hier in huis? Dat moet toch wel mijn Madeleines vorm zijn.

Maar dat betekent niet dat ik mijn oog nog niet heb laten vallen op een andere prachtige Madeleines vorm die ik al een aantal keer zag passeren bij Myriam van Hap en Tap.

Het was weer een tijdje geleden dat ik deze prachtige vorm gebruikte dus besloot ik nog eens aan de slag te gaan met ons basisrecept voor Madeleines.

Deze keer maakte ik ze met een vleugje vanille en cacaopoeder. Afwerken deed ik met een krokant laagje pure chocolade.

Ook zin in gemakkelijke maar heerlijke Madeleines? Probeer dan zeker dit recept eens.

1

Smelt de boter (dit kan in de microgolfoven of in een pannetje).

2

Meng de bloem met de suiker en het bakpoeder.

3

Voeg aan de droge ingrediënten de eieren en het vanille-extract toe en meng goed door.

4

Vervolgens voeg je aan het mengsel de boter toe.

Meng dit alles tot er geen klonters meer zijn.

5

Doe een deel van het deeg (ongeveer 1/3) in een aparte kom en meng hier het cacaopoeder door.

6

Vet de madeleinevorm in en bestuif met bloem.

7

Vul de vorm voor 2/3 met het vanille beslag.

8

Giet vervolgens een streep van het cacaomengsel over het vanillebeslag. 

Trek met een tandenstoker of satéprikker lijntjes tussen het cacaomengsel en het vanillebeslag om zo een gemarmerd effect te krijgen.

Let op dat je de vormen niet te vol doet want dan gaan al je madeleines bij het bakken aan elkaar plakken.

9

Bak de madeleines gedurende 10 minuten af in een voorverwarmde oven van 200 °C.

Check met een satéprikker of het deeg helemaal gaar is, zo niet laat je de madeleines wat langer in de oven zitten.

10

Laat de madeleines afkoelen en haal ze uit de vorm.

Was je vorm af en maakt dat deze vetvrij en volledig droog is.

11

Smelt de chocolade au bain marie of in de microgolfoven (in intervallen van 10 seconden, met tussentijds roeren).

12

Giet in elke vorm een beetje chocolade en vrij dit mooi uit zodat er overal een laagje chocolade is.

Duw hier vervolgens de gebakken madeleines in (me de geribbelde kant naar de chocolade).

13

Zet dit alles een uurtje in de vriezer.

14

Haal de vorm uit de diepvriezer. 

Leg een handdoek op je werkblad en laat de vorm hierop vallen (vanaf ongeveer 20 centimeter hoogte).

Zo zouden de chocolade madeleines makkelijk uit de vorm moeten komen.

15

Genieten maar!