Koffie-pecan cake

Chef2 0

Koffie-pecan cake

ingrediënten

Voor 1 cake

Voor de cake:

270 gr zelfrijzende bloem

1 tl bakpoeder

170 gr basterdsuiker

170 gr gesmolten boter

3 grote eieren

80 ml koffie (die je koud laat worden)

50 gr gehakte pecannoten

 

Voor het glazuur:

100 gr bloemsuiker

koffie (koud)

Koffie-pecan cake met koffieglazuur en geraspte chocolade

Voor de cake:

1

Verwarm de oven voor op 180° graden.

2

Doe de eieren en de suiker in een kom en mix tot het mengsel begint te schuimen en een lichtere kleur krijgt.

3

Doe de gesmolten boter en de koffie bij het eirenmengsel en mix alles goed door.

4

Voeg vervolgens de bloem en het bakpoeder toe en mix tot er geen brokjes meer zijn.

5

Hak de pecannoten en meng deze met een spatel onder het beslag.

6

Vet je bakvorm goed in en vul deze met het beslag.

7

Bak de cake gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven van 180 ° C.

Voor het glazuur:

1

Meng een klein beetje koffie met een beetje bloemsuiker. 

Je zou een mix moeten krijgen die niet te lopend is. Is deze nog te lopend? Voeg dan wat extra bloemsuiker toe.

2

Eens de cake volledig is afgekoeld kan je deze afwerken met het poedersuikermengsel.

Werk de cake verder af met een beetje geraspte chocolade.