Pim's koekjes

ingrediënten

Voor 24 koekjes

Voor de bodem:

  • 2 eieren
  • 50 gr suiker
  • 1/2 tsp vanille-extract
  • 60 gr bloem

Voor de vulling:

  • 80 gr suiker
  • 2 gelatineblaadjes
  • 200 ml sinaasappelsap of bloedsinaasappelsap

Voor de afwerking:

  • 250 gr chocolade
Pim’s koekjes met een krokant laagje chocolade

Toen ik deze Pim's koekjes of Jaffa cakes voorbij zag komen op de Instagram pagina van Sophie Van Bael, was het al snel duidelijk dat ik deze zou uitproberen.

Aangezien bloedsinaasappels nog in het seizoen zijn, besloot ik het gezeefde sap van deze mooie citrusvrucht te gebruiken.

Deze koekjes zijn echt heerlijk, de combinatie van knapperige chocolade met de lichtzure gelei is een goddelijk!

Voor de vulling:

1

Week de gelatineblaadjes in koud water.

2

Pers het sinaasappelsap of het sap van de bloedsinaasappel uit en zeef het zodat al het vruchtvlees eruit is.

3

Verwarm het vruchtensap samen met de suiker.

Haal de pan van het vuur zodra de suiker gesmolten is.

4

Wring de gelatine uit en meng goed onder het verwarmde vruchtensap.

5

Giet het mengsel in een ovenschaal van ongeveer 15 bij 30 cm.

U kunt de ovenschaal het beste licht invetten of bekleden met plasticfolie.

6

Laat het mengsel opstijven in de koelkast.

Je kan de vulling alvast een dag van tevoren maken.

Voor de bodem:

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Klop de eieren en de suiker tot je een dikke, lichtgele massa krijgt.

3

Voeg het vanille-extract toe en zeef er voorzichtig de bloem door.

4

Vet je muffinvormpjes in en doe in elk vormpje een theelepel beslag.

(De bodem van de gebruikte muffinvormpjes heeft een diameter van ongeveer 5 cm). 

5

Bak de cakejes 8 minuten in de voorverwarmde oven.

6

Haal de bodem uit de oven en laat de cakejes een paar minuten in de vorm afkoelen.

Laat ze daarna verder afkoelen op een bakrek.

De afwerking van de koekjes:

1

Zodra de cakejes zijn afgekoeld, haal je de vulling uit de koelkast.

Neem een ronde steker die iets kleiner is dan jouw cakejes (je kan hiervoor ook de achterkant van een spuitmondje gebruiken).

2

Leg de gelei op de cakejes.

3

Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie.

En laat de gesmolten chocolade een beetje afkoelen.

Tip: Als je de gesmolten chocolade onmiddellijk op de gelei legt dan zal je gelei gaan smelten. Hierdoor laten we de chocolade even afkoelen.

4

Doe een beetje chocolade op een lepel en verdeel het over de cakejes.