Speculoos-mascarponetaart

Chef2 0

Speculoos-mascarponetaart

ingrediënten

Voor 8 personen
  • 500 gr mascarpone (kamertemperatuur)
  • 4 eieren
  • 100 gr bloem
  • 100 gr suiker
  • 3 eetlepels speculoospasta
Speculaastaart

Deze taart is in een handomdraai gebakken en je kan er alle kanten mee uit! Zo kan je de speculoospasta bijvoorbeeld vervangen door een paar eetlepels koffie of wat crema di pistacchio.

1

Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C.

2

Bekleed een bakvorm met een diameter van ongeveer 22 cm met bakpapier.

3

Klop de suiker met eieren op tot een stevige, dikke witte massa.

4

Voeg in kleine deeltjes de mascarpone toe en meng goed door.

5

Smelt de 3 eetlepels speculoospasta gedurende ongeveer 30 seconden in de microgolf.

Zodat de pasta wat lopender is en gemakkelijker te mengen is.

6

Zeef de bloem en doe deze als laatste onder het mengsel, meng tot een glad geheel.

7

Giet het mengsel in de bakvorm.

8

Bak de taart gedurende 45 minuten af in de voorverwarmde oven.

De taart zal tijdens het bakken heel hard opblazen, eens in de oven zal deze opnieuw inzakken.