No bake Aperol cheesecake

Chef2 0

No bake Aperol cheesecake

ingrediënten

Voor 1 taart

Voor de bodem:

  • 250 gr digestivekoekjes
  • 125 gr gesmolten boter

Voor de cheesecake:

  • 9 gr gelatineblaadjes
  • 300 ml room (slagroom)
  • 400 gr roomkaas (by. Philadelphia)
  • 1 citroen (sap en zeste)
  • 100 gr poedersuiker

Voor de gelei:

  • 300 ml Prosecco
  • 150 ml Aperol
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 10 gr gelatine 
  • 3 appelsienen 
Aperol no bake cheesecake

Voor de bodem:

1

Verkruimel de degestivekoekjes en meng deze met de gesmolten boter.

2

Vul de bodem van je vorm met de koekjesmengeling en zet minstens één uur in de koelkast.

Voor de cheesecake:

1

Week de gelatineblaadjes in koud water en verhit ondertussen het citroensap in een pannetje.

2

Knijp de gelatine uit en laat deze oplossen in het verwarmde citroensap.

3

Klop ondertussen de slagroom en de suiker stijf.

4

Roer de citroenmengeling onder de roomkaas.

5

Spatel het roomkaas-citroenmengsel onder de opgeklopte slagroom.

6

Giet dit mengsel over de gekoelde koekjesbodem, dek af en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Voor de gelei:

1

Verwarm de prosecco en de suiker in een pan.

Haal dit geheel vanaf het kookt van het vuur en laat een vijftal minuten afkoelen.

2

Voeg de gelatine toe aan het mengsel en roer tot alles mooi werd opgenomen.

3

Tenslotte voeg je hier de Aperol nog aan toe en laat even afkoelen alvorens je de massa op de cheesecakevulling giet.

4

Snij de appelsienen a vif en snij ze vervolgens in schijven.

5

Leg de sinaasappelschijven op de cheesecake.

6

Giet er tenslotte de Aperol-gelei over en laat minstens 4 uur of een nachtje rusten in de koelkast.