The ginger and tonic
ingrediënten
- 125 gr kristalsuiker
- 200 gr ongezouten boter
- 1 tl vanille-extract
- snuifje zout
- 1/2 ei (losgeklopt)
- 100 gr bloem
- 150 gr zelfrijzende bloem
- 100 gr pure chocolade
- 1 spuitzak
- Gekartelde spuitmond
- bakpapier
- mes of corn
- spierkracht
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier
Meng op je werkblad de kristalsuiker, de boter, het vanille-extract en het zout tot een romig mengsel.
Hou je deegkrabber ook bij de hand om alles mooi tot één geheel te mengen, het deeg zou lichter van kleur moeten worden.
Voeg het ei toe en meng dit door het deeg.
Voeg vervolgens de bloem en de zelfrijzende bloem toe. Je zou een glad luchtig deeg moeten krijgen.
Doe het deeg in de spuitzak met gekartelde spuitmond.
Nu heb je je spierkracht nodig.-.
Spuit het deeg zigzaggend in lange stroken. De stroken zouden ongeveer 4 centimeter breed moeten zijn.
Laat genoeg ruimte tussen de stroken zodat ze bij het bakken niet tegen elkaar komen.
Bak de koeken ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de spritsen uit de oven en snij ze onmiddellijk in kleine stukken.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Doe de chocolade pallets in een kom.
Smelt ze in de magnetron, doe dit door deze telkens 10 seconden in de microgolfoven te plaatsen. Roer tussen elke beurt de chocolade goed door en let deze niet verbranden.
Dop de afgekoelde koeken voor de helft in de chocolade.
Veeg de overtollige chocolade voorzichtig van de koekjes.