Bananentaart met whisky-karamel (no-bake)

Chef2 0

Bananentaart met whisky-karamel (no-bake)

ingrediënten

Voor 1 taart

Voor de koekjesbodem:

  • 250 gr letterkoekjes 
  • 250 gr roomboter

Voor de karamelsaus:

  • 1 zak Werther’s Orignal
  • whisky
  • 300 ml room - minstens 30% vet

Voor de taartvulling:

  • 5 bananen
  • 250 gr mascarpone (op kamertemperatuur)
  • 250 ml room
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje Klopfix (Dokter Oetker)
  • 1 citroen (het sap)
  • pure chocolade
  • 250 ml room
Bananentaart met letterkoekjes en whisky-karamel

Zoals de meeste van jullie wel al weten kan ik uren op Pinterest scrollen naar leuke recepten, projecten, … Zo kwam ik deze no-bake bananentaart van Happiness Is Homemade.

Ik deed een paar aanpassingen aan het recept en koos voor de koekjesbodem voor letterkoekjes en werkt de taart of met een whisky-karamel.

Zo kon ik twee van Joost zijn lievelingsingrediënten toevoegen aan deze taart Whisky en letterkoekjes.

DISCLAIMER: Gebruik voor de karamelsaus keukenwhisky. Tenzij je van je partner toestemming kreeg om goeie whisky te gebruiken.

Voor de koekjesbodem:

1

Smelt de boter op een zacht vuurtje of in de microgolfoven.

1

Hak de letterkoekjes fijn in je keukenmachine.

3

Meng de gehakte koekjes onder de gesmolten boter tot dit een kruimeling geheel is.

4

Neem je bakvorm (het is aangeraden om een vorm met losse bodem te gebruiken) en verdeel het boter-koekjes mengsel over de bodem en zijkanten van de vorm.

Druk alles goed aan zodat je taartbodem straks mooi aan elkaar plakt.

5

Zet de bodem in de koelkast.

Voor de caramelsaus

1

Neem een kleine pot en doe daar de room in. Voeg de snoepjes toe en zet op een laag vuurtje.

Het is van belang om steeds te blijven roeren, dit opdat de karamelsnoepjes niet op de bodem van de pot blijven hangen en zouden aanbranden.

2

Je zal even geduld moeten hebben tot alles mooi gesmolten is maar langzamerhand krijg je een mooi bruin sausje. Ik besloot hier nog een scheutje whiskey aan toe te voegen om zo de hele taart nog net iets feestelijker te maken.

3

Bewaar de overschot van de caramelsaus in een Weckbokaal.

De saus is ook heerlijk bij vanille-ijs of yoghurt.

Voor de taartvulling;

1

Meng in een kom de room met de suiker, de vanillesuiker en het zakje Klopfix (slagschuim)

2

Mix dit alles tot je een yoghurtachtige structuur krijgt.

Let dus goed op dat je dit alles niet volledig stijf klopt.

3

Klop in een andere kom de mascarpone los met een garde.

Dit gaat in het begin wat stroef maar met wat geduld komt dit helemaal goed.

4

Voeg de mascarpone toe aan het slagroommengsel en meng dit met een spatel door elkaar zodat je een luchtig geheel krijgt.

5

Neem de taartbodem opnieuw uit de koelkast.

6

Snij alvast twee van de bananen in dunne schijfjes en bedek hiermee de taartbodem.

7

Giet hierover het mascarpone-slagroommengsel.

Spreid alles met een pannenlikkerij en zorg dat het mengsel evenredig verdeeld is.

8

Snij de overige bananen ook in dunne schijfjes en dop elk van de schijfjes even in citroensap.

Dit zal ervoor zorgen dat de schijven banaan niet zullen verkleuren.

9

Schik de bananenschijven over het slagroom-mascarponemengsel.

10

Sprenkel wat karamelsaus over de taart en werk af met wat chocoladeschilfers.

11

Zet de taart minsten twee uur in de koelkast.

Hierna zal je taart makkelijk uit de vorm te halen zijn en niet uit elkaar vallen.

12

Zet de ontvormde taart opnieuw in de koelkast en haal deze er ongeveer een 15 voor het serveren uit de koelkast.