Quiche met courgette, ham en kaas

Chef2 0

Quiche met courgette, ham en kaas

ingrediënten

Voor 4 personen
  • 1 rol bladerdeeg
  • 300 gr gekookte ham
  • 300 gr jonge kaas
  • 2 courgetten
  • 4 eieren
  • 250 ml room
  • 2 kl rozemarijn
  • 1 kl tijm
  • gerapste kaas
Quiche met courgette, ham en kaas
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek de quichevorm met bakpapier en de bladerdeeg. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg, Leg nog een vel bakpapier op het deeg en vul de vorm met bakerwten. Bak het deeg 10 minuten blind af en vervolgens nog 5 minuten zonder de bakerwten.

2

Was de courgetten en snijd deze met de mandoline in fijne plakken. Halveer de plakken vervolgens in de lengte. De kaas en ham dienen ook in repen van ongeveer 2,5 cm gesneden te worden.

3

Klop de eieren, de room en gedroogde kruiden luchtig op.

4

Leg vervolgens de plakken courgette, ham en kaas afwisselend in de vorm.

5

Giet het eiermengsel gelijkmatig over de opvulling en strooi er de geraspte kaas over.

6

Zet de quiche ongeveer een uur in de oven.