The ginger and tonic
ingrediënten
- 1 rol Bladerdeeg
- 1 eidooier
- Klein zakje rucola
- Kerstomaatjes
- mini mozzarella
- olijfolie
- pesto
- peper
- zeezout
- schelpjes uitsteker
Ik had zelf geen schelpjes-vorm in huis dus moest ik even creatief aan de slag. Ik zocht op het internet een afbeelding op van een schelp die me aansprak, drukte deze af op de gewenste grote en plastificeerde de uitgeknipte schelp. Dit legde ik op de uitgerolde bladerdeeg om zo met een mesje de vormpjes uit te snijden.
Je kan uiteraard ook aan de slag met andere vormpjes die je in huis hebt.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol de bladerdeeg uit en steek de schelpjes uit.
Breng op de uitgestoken vormpjes die je voor de bovenkant gaat gebruiken extra details aan met een mes (snij hierbij niet door het deeg).
Klop een eierdooier los met wat water en bestrijk hier de onderste helft van de schelpjes mee in.
Leg de bovenste laag van de schelpjes er bovenop en smeer opnieuw in met het eidooier mengsel.
Bak de bladerdeeg gedurende 25 minuten af in de voorverwarmde oven.
Laat de koekjes even afkoelen en snij overlangs.
Bedek de bodem met een laagje pesto, enkele blaadjes rucola, schijfjes kerstomaat en een bolletje mozzarella.
Besprenkel met wat olijfolie en kruid af met peper en zeezout.
Leg de bovenste kant van de schelpjes op de bodems.