The ginger and tonic
ingrediënten
- 2 eieren
- 100 gr kristalsuiker
- 100 gr bloem
- snuifje zout
- 1 tsp bakpoeder
- zeste van een halve citroen
Als kind hadden we regelmatig eierkoeken in huis, ik had echter geen idee dat je deze zo gemakkelijk zelf kon maken.
Met maar een paar ingrediënten tover je deze zachte eierkoeken op tafel.
Tussen de eierkoeken besloot ik een goeie laag Snicker ijs van ijshoeve De Boey te leggen, heerlijk lokaal en ambachtelijk gemaakt.
Je kan de koeken uiteraard ook gewoon eten, zonder ijs ertussen.
Wil je de eierkoeken zelf wat specialer maken? Meng dan eens wat rozijnen onder het beslag.
Klop de eieren met de kristalsuiker tot je een luchtig mengsel krijgt. Hiervoor dien je de eieren en de suiker enkele minuten te kloppen, tot je luchtbellen te zien krijgt en het mengsel een lichtere kleur heeft.
Spatel de bloem, het bakpoeder, het zout en de citroenzestes onder het eiermengsel.
Neem twee eetlepels en maak op bakpapier mooie ronde hoopjes van het beslag.
Leg de verschillende rondes niet de dicht tegen elkaar want de koeken gaan nog rijzen en een beetje uitlopen.
Tip; Als je gelijke vormen wilt krijgen dan neem je een serveerring van de gewenste grote.
Je dipt één kant van de ring in het beslag en stempelt hiermee rondes op het bakpapier. Zo kan je steeds gelijke koekjes maken.
Ideaal als je net zoals wij roomijs tussen je wafels wil leggen.
Bak de koeken gedurende 10 minuten in een voorverwarmde heteluchtoven van 180 °C.
De koeken mogen nog wat bleek zien, zolang de randen maar mooi goudbruin zien zit je helemaal goed.