Taralli (Pugliese crackers)

Chef2 0

Taralli (Pugliese crackers)

ingrediënten

Voor ongeveer 60 koekjes
  • 500 gr bloem
  • 125 gr extravergine olijfolie 
  • 180 gr droge witte wijn
  • 20 gr zout
  • 6 gr gedroogde rozemarijn
  • 6 gr chili vlokken
Pugliese crackers
1

Doe de bloem op je werkblad, voeg het zout toe en meng.

2

Maak een berg van de bloem en maak er een kuiltje in.

3

Giet de olijfolie en de wijn in het kuiltje meng en kneed goed door tot een samenhangend deeg.

4

Verdeel het deeg in 3 delen.

5

Meng de chili vlokken onder 1 deel van het deeg en de rozemarijn onder een tweede deel.

Het derde deel kan je naturel houden of je kan uiteraard voor andere kruiden kiezen.

6

Wikkel de deeg delen in plasticfolie en laat gedurende 30 minuten rusten.

7

Snij stukjes van ongeveer 10 gr uit het deeg, rol elk stukje uit tot een worstje en knijp de uiteinden zachtjes op elkaar.

8

Breng een pot met water aan de kook.

9

Kook de koekjes tot ze beginnen te drijven.

10

Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

11

Verwarm de oven voor op 200 °

12

Bak de koekjes gedurende 35 minuten af in de voorverwarmde oven.