The ginger and tonic
ingrediënten
- 500 gr bloem
- 125 gr extravergine olijfolie
- 180 gr droge witte wijn
- 20 gr zout
- 6 gr gedroogde rozemarijn
- 6 gr chili vlokken
Doe de bloem op je werkblad, voeg het zout toe en meng.
Maak een berg van de bloem en maak er een kuiltje in.
Giet de olijfolie en de wijn in het kuiltje meng en kneed goed door tot een samenhangend deeg.
Verdeel het deeg in 3 delen.
Meng de chili vlokken onder 1 deel van het deeg en de rozemarijn onder een tweede deel.
Het derde deel kan je naturel houden of je kan uiteraard voor andere kruiden kiezen.
Wikkel de deeg delen in plasticfolie en laat gedurende 30 minuten rusten.
Snij stukjes van ongeveer 10 gr uit het deeg, rol elk stukje uit tot een worstje en knijp de uiteinden zachtjes op elkaar.
Breng een pot met water aan de kook.
Kook de koekjes tot ze beginnen te drijven.
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verwarm de oven voor op 200 °
Bak de koekjes gedurende 35 minuten af in de voorverwarmde oven.