The ginger and tonic
ingrediënten
Voor de chili-olie:
- 100 gr ongezouten boter
- 1 el olijfolie
- 1 teentje look
- snuifje zout
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl chilivlokken
- 1/2 tl komijnpoeder
Voor de yoghurt:
- 400 gr Griekse yoghurt
- 1 tl citroenzeste
- 1 el olijfolie
- 2 tl gehakte dille
- snuifje zout
- snuifje peper
Overige:
- 4 verse eieren
- 1 el natuurazijn
- gehakte munt
- gehakte bieslook
- gehakte dille
Voor de boter:
Doe in een kleine pan op een middelhoog vuur de boter, olijfolie, geraspte look, paprikapoeder, chilivlokken, zout en komijn.
Meng alles en laat het ongeveer 2 minuten koken tot je een oranje/rode kleur krijgt.
Haal de pan van het vuur en zet de boter aan de kant.
Voor de yoghurt:
Meng in een kom de yoghurt, olijfolie, citroenzeste, dille, peper en het snuifje zout tot een glad geheel en zet het aan de kant.
Voor de eieren:
Zet een pot met water op een middelhoog vuur tot je kleine bubbels krijgt aan de rand van de pot, het water mag niet koken.
Doe een scheut azijn in het water.
Breek een ei in een klein kommetje. Breng het kommetje zo dicht mogelijk bij het pruttelende water en giet het ei voorzichtig in het water.
Kook de eieren 2 tot 3 minuten tot het eiwit gestold is, schep het ei met een schuimspaan uit het water. Herhaal dit voor de overige eieren.
Voor de afwerking:
Neem een diep bord en bedek de bodem met een laagje yoghurt.
Leg het gepocheerde ei op het laagje yoghurt.
Sprenkel de chili-olie over de eieren en werk af met wat gehakte dille, bieslook en munt.