The ginger and tonic
ingrediënten
- 1 ronde bladerdeeg
- 1 rode ui
- 1 bol burrata
- 1 ei
- 150 gr mascarpone
- 2 el groene pesto
- peper
- zout
- zeezout
- olijfolie
- wit sesamzaad
- zwart sesamzaad
- 2 el Boursin cuisine (fijne kruiden)
- 8 Joyn tomaten van Looye
Verwarm de heteluchtoven over op 200 °C.
Snij de tomaten in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik.
Bekleed een bakplaat met keukenpapier en leg hier op de plakjes tomaat.
Kruid de tomaten met peper en zout en leg er opnieuw een laag keukenpapier op.
Laat de tomaten 15 minuten onder keukenpapier liggen zodat het zout het vocht uit de tomaten kan onttrekken.
Rol de bladerdeeg uit op een vel bakpapier en leg op een bakplaat.
Prik met een vork gaten in het deeg maar blijf hierbij ongeveer 1 centimeter van de rond.
Meng in een kom de mascarpone, de pesto en de Boursin fijne kruiden.
Bestrijk het midden van het bladerdeeg in met het mascarpone-mengsel en laat de rand onbestreken.
Leg de tomaten en rode ui binnen de rand op de taart, zodat ze elkaar een beetje overlappen.
Bestrijk de rand van de taart met losgeklopt eigeel en strooi er wat witte en zwarte sesamzaadjes over.
Bak de taart, terwijl je halverwege roteert, gedurende 30 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven..
Haal de taart uit de oven en verdeel er het binnenste van de burrata over.
Verdun pesto met olijfolie tot het de juiste consistentie heeft om de taart mee te besprenkelen, besprenkel naar smaak over de bovenkant van de taart
Werk af met enkele blaadjes basilicum en wat grof zeezout.