Bevroren sabayon met limoncello

Chef2 0

Bevroren sabayon met limoncello

ingrediënten

Voor 8 personen

Voor de gekonfijte citroenen:

  • 1 ongewassen citroen
  • 100 ml water
  • 100 gr superfijne kristalsuiker

Voor de sabayon:

  • 6 eierdooiers
  • 200 gr fijne kristalsuiker
  • 200 ml limoncello
  • 200 ml room 45% 
Bevroren sabayon met limoncello

Voor de gekonfijte citroenen:

1

Was en droog de citroen en snijd in plakjes van 3 mm dik.

2

Doe de suiker in een kleine steelpan, voeg het water toe en breng aan de kook op middelhoog vuur.

3

Voeg de citroenschijfjes toe en kook op laag vuur gedurende 7-8 minuten, tot ze doorzichtig worden.

4

Zet het vuur uit en laat afkoelen.

Voor de sabayon:

1

Scheid de eierdooiers van de eiwitten en doe de dooiers in een Bain-Marie (op een middelhoog vuur).

2

Klop met een handklopper tot het mengsel licht en luchtig is, haal het geheel van het vuur en zet apart.

3

Giet de limoncello in een kleine steelpan en verwarm op een laag vuur.

4

Giet de limoncello langzaam over de opgeklopte eidooiers, breng het mengsel terug naar de Bain-Marie en klop het geheel continue goed door met een garde.

5

Houd de temperatuur constant in de gaten met een keukenthermometer, blijf kloppen en verwarm het mengsel tot het 84°C is, of tot het mengsel stevig en luchtig is en het in linten van de garde valt en een spoor achterlaat op het oppervlak.

6

Haal het mengsel van het vuur en laat volledig afkoelen.

 

7

Klop de room op en schep deze door de afgekoelde sabayon.

8

Giet in de serveerglazen of schaaltjes en zet minstens 2 uur in de vriezer.

9

Laat de gekonfijte citroenen uitlekken, schik ze op de sabayon en dien onmiddellijk op.