The ginger and tonic
ingrediënten
Voor de gekonfijte citroenen:
- 1 ongewassen citroen
- 100 ml water
- 100 gr superfijne kristalsuiker
Voor de sabayon:
- 6 eierdooiers
- 200 gr fijne kristalsuiker
- 200 ml limoncello
- 200 ml room 45%
Voor de gekonfijte citroenen:
Was en droog de citroen en snijd in plakjes van 3 mm dik.
Doe de suiker in een kleine steelpan, voeg het water toe en breng aan de kook op middelhoog vuur.
Voeg de citroenschijfjes toe en kook op laag vuur gedurende 7-8 minuten, tot ze doorzichtig worden.
Zet het vuur uit en laat afkoelen.
Voor de sabayon:
Scheid de eierdooiers van de eiwitten en doe de dooiers in een Bain-Marie (op een middelhoog vuur).
Klop met een handklopper tot het mengsel licht en luchtig is, haal het geheel van het vuur en zet apart.
Giet de limoncello in een kleine steelpan en verwarm op een laag vuur.
Giet de limoncello langzaam over de opgeklopte eidooiers, breng het mengsel terug naar de Bain-Marie en klop het geheel continue goed door met een garde.
Houd de temperatuur constant in de gaten met een keukenthermometer, blijf kloppen en verwarm het mengsel tot het 84°C is, of tot het mengsel stevig en luchtig is en het in linten van de garde valt en een spoor achterlaat op het oppervlak.
Haal het mengsel van het vuur en laat volledig afkoelen.
Klop de room op en schep deze door de afgekoelde sabayon.
Giet in de serveerglazen of schaaltjes en zet minstens 2 uur in de vriezer.
Laat de gekonfijte citroenen uitlekken, schik ze op de sabayon en dien onmiddellijk op.