The ginger and tonic
ingrediënten
Voor de koffieglazuur:
- 5 ml suikersiroop
- 15 ml melk
- 2 gr espressopoeder
Voor de vulling:
- 100 gr mascarpone (kampertemperatuur)
- 50 gr poedersuiker
- 5 ml vanille-extract
- 1 espresso (afgekoeld)
Voor de bladerdeegkoeken:
- 1 rol bladerdeeg
- ronde uitstekers (2 formaten)
- cacaopoeder (afwerking)
Voor de koffieglazuur:
Meng de suikersiroop, de melk en het espressopoeder tot het poeder mooi is opgelost.
Voor de vulling:
Meng de mascarpone, de poedersuiker en het vanille-extract tot een glad en homogeen geheel.
Doe 2 eetlepels espresso bij het mengsel en roer nog even door.
Zet het mengsel terwijl je de bladerdeeg afbakt in de koelkast.
Voor de bladerdeegkoekjes:
Warm de oven voor op 200°C.
Snijd met een ronde uitstekers 8 cirkels van ongeveer 6 cm (je kan ze natuurlijk naar eigen smaak en zin groter of kleiner maken).
Maak met een kleinere ronde uitsteker in 4 van de 8 koekjes een gat in het midden zodat je een ringvorm krijgt.
Leg telkens een ringvorm op een ronde bodem.
Strijk elk koekje in met het espressoglazuur.
Prik met een vork gaatjes in het midden van de bladerdeeg (binnenkant van de ring).
Bak de bladerdeegrondjes gedurende 15 minuten af in de voorverwarmde oven.
Haal de bladerdeeg uit de oven en laat volledig afkoelen.
Eens de koeken afgekoeld zijn druk je midden naar beneden met een lepel.
Voeg wat vulling toe aan elk van de bladerdeegkoekjes en werk af met wat cacaopoeder.