Tiramisu bladerdeeggebakjes

Chef2 0

Tiramisu bladerdeeggebakjes

ingrediënten

Voor 4 personen

Voor de koffieglazuur:

  • 5 ml suikersiroop
  • 15 ml melk
  • 2 gr espressopoeder

Voor de vulling:

  • 100 gr mascarpone (kampertemperatuur)
  • 50 gr poedersuiker
  • 5 ml vanille-extract
  • 1 espresso (afgekoeld)

Voor de bladerdeegkoeken:

  • 1 rol bladerdeeg
  • ronde uitstekers (2 formaten)
  • cacaopoeder (afwerking)

Voor de koffieglazuur:

1

Meng de suikersiroop, de melk en het espressopoeder tot het poeder mooi is opgelost.

Voor de vulling:

1

Meng de mascarpone, de poedersuiker en het vanille-extract tot een glad en homogeen geheel.

2

Doe 2 eetlepels espresso bij het mengsel en roer nog even door.

3

Zet het mengsel terwijl je de bladerdeeg afbakt in de koelkast.

Voor de bladerdeegkoekjes:

1

Warm de oven voor op 200°C.

2

Snijd met een ronde uitstekers 8 cirkels van ongeveer 6 cm (je kan ze natuurlijk naar eigen smaak en zin groter of kleiner maken).

3

Maak met een kleinere ronde uitsteker in 4 van de 8 koekjes een gat in het midden zodat je een ringvorm krijgt.

4

Leg telkens een ringvorm op een ronde bodem.

5

Strijk elk koekje in met het espressoglazuur.

6

Prik met een vork gaatjes in het midden van de bladerdeeg (binnenkant van de ring).

7

Bak de bladerdeegrondjes gedurende 15 minuten af in de voorverwarmde oven.

8

Haal de bladerdeeg uit de oven en laat volledig afkoelen.

9

Eens de koeken afgekoeld zijn druk je midden naar beneden met een lepel. 

10

Voeg wat vulling toe aan elk van de bladerdeegkoekjes en werk af met wat cacaopoeder.