The ginger and tonic
ingrediënten
Voor de koekjes:
- 200 gr ongezouten boter
- 1 ei
- 70 gr poedersuiker
- snuifje zout
- 400 gr bloem
- speculoospasta
Voor de afwerking:
- witte chocolade
- speculaaskruimels
Voor de koekjes:
Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C (boven- onderwarmte).
Meng de boter (op kamertemperatuur) met het ei en het snuifje zout.
Voeg hier geleidelijk de bloem en poedersuiker aan toe.
Meng tot een glad deeg en rol hier ongeveer 30 bolletjes van.
Druk ieder bolletje een beetje plat met de palm van je hand.
Doe een beetje speculaaspasta in het midden van je platgedrukt bolletje.
Let op! Gebruik niet te veel speculaaspasta of deze zal uit je koekjes lopen tijdens het afbakken.
Vouw de randjes naar binnen zodat de pasta mooi is ingesloten en rol opnieuw tot balletjes.
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koekjes gedurende 12 à 15 minuten af in de voorverwarmde oven.
Haal de koekjes uit de oven en laat ze volledig afkoelen.
Voor de afwerking:
Smelt een beetje chocolade au-bain-marie en doe deze in een spuitzak.
Drizzle de chocolade over de koekjes.
Werk ten slotte af met wat speculaaskruimels.