Kruimelkoekjes met speculaas

Chef2 0

Kruimelkoekjes met speculaas

ingrediënten

Voor +/- 30 koekjes

Voor de koekjes:

  • 200 gr ongezouten boter
  • 1 ei
  • 70 gr poedersuiker
  • snuifje zout
  • 400 gr bloem
  • speculoospasta

Voor de afwerking:

  • witte chocolade
  • speculaaskruimels

Voor de koekjes:

1

Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C (boven- onderwarmte).

2

Meng de boter (op kamertemperatuur) met het ei en het snuifje zout.

3

Voeg hier geleidelijk de bloem en poedersuiker aan toe.

4

Meng tot een glad deeg en rol hier ongeveer 30 bolletjes van.

5

Druk ieder bolletje een beetje plat met de palm van je hand.

6

Doe een beetje speculaaspasta in het midden van je platgedrukt bolletje.

Let op! Gebruik niet te veel speculaaspasta of deze zal uit je koekjes lopen tijdens het afbakken.

7

Vouw de randjes naar binnen zodat de pasta mooi is ingesloten en rol opnieuw tot balletjes.

8

Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

9

Bak de koekjes gedurende 12 à 15 minuten af in de voorverwarmde oven.

10

Haal de koekjes uit de oven en laat ze volledig afkoelen.

Voor de afwerking:

1

Smelt een beetje chocolade au-bain-marie en doe deze in een spuitzak.

Drizzle de chocolade over de koekjes.

2

Werk ten slotte af met wat speculaaskruimels.