Passievruchtenmousse met meringue

Chef2 0

Passievruchtenmousse met meringue

ingrediënten

Voor 4 personen

Voor de mousse:

  • 4 gelatineblaadjes
  • 4 eieren
  • 120 gr suiker
  • 8 passievruchten
  • 50 ml vers geperst citroensap
  • 259 ml volle room
  • Cointreau (optioneel)

Voor de meringue:

  • 2 eiwitten
  • 100 gr suiker
  • 1 spuitzak met ronde spuitmond
  • kleine gasbrander

 

Voor de mousse:

1

Week de gelatine blaadjes in koud water.

2

Splits de eieren.

Doe de eiwitten in een schone kom (deze kan je best mooi maken met een beetje azijn).

3

Doe de eidooiers in een kom en mix deze samen met het suiker tot een lucht en licht mengsel.

4

Snijd vier passievruchten doormidden en schraap met een lepel het vruchtvlees eruit.

Pureer het vruchtvlees met een staafmixer of een hakmolen. Druk dit alles door een zeef.

5

Voeg het passievruchtensap toe aan het eigeelmengsel.

6

Breng het citroensap in een steelpan aan de kook  en haal van het vuur.

7

Wring de gelatineblaadjes uit en smelt deze in het citroensap.

8

Meng het citroensap door het eidooiermengsel.

9

Klop de slagroom op en meng deze er ook door.

10

Tenslotte klop je de eiwitten stijf en waarna je deze onder het eidooiermengsel spatelt.

Eens de mousse klaar is kan je er naar smaak wat cointreau onder mengelen.

11

Snijd de overige passievruchten, lepel het vruchtvlees eruit en verdeel dit over 4-6 serveerglazen.

12

Verdeel de mousse over de glazen en zet minstens 2 uur in de koelkast.

Voor de meringue:

1

Klop de eiwitten stijf en voeg beetje bij beetje de suiker toe, tot deze is opgelost en de meringue volledig stijf is.

2

Vul een spuitzak met de meringue en spuit op elk glas een mooi meringue-top.

3

Neem een klein gasbrandertje en brand hiermee het oppervlak lichtjes aan.

4

Werk alles af met een paar eetbare bloemetjes of met munt en citroen.