Semifreddo all’ Amarena & Torrone

Chef2 0

Semifreddo all’ Amarena & Torrone

ingrediënten

Voor 6 personen
  • 6 eieren
  • 500 gr mascarpone
  • 4 theelepels honing
  • 400 gr nougat met amandel
  • Amarena kersen
  • 100 gr cantuccini koekjes
  • snuifje zout

Is TikTok alleen maar goed voor dansjes en grappige filmpjes? Nee, absoluut niet!

Neem nu dit recept, ik ontdekte het op de pagina van Il Tartufo Delft, Chiara post een aantal keer per week heerlijke Italiaanse recepten op haar pagina.

Toen dit recept op mijn overzicht verscheen startte ik onmiddellijk mijn zoektocht naar Amarena kersen en meer bepaald naar die  van Fabbri (ja ik vind dat een mooi potje). 

Ik zag ze bij de Eataly in Stockholm maar kon deze helaas niet meenemen naar huis (aangezien we alleen maar handbagage mochten meenemen). Gelukkig vonden we deze ook iets dichter bij huis in de Italiaanse delicatessenwinkel in Sluis “Il Rovigo”.

P.S. Je kan deze ook vinden op Bol.com.

Ik zou zeggen probeer dit recept zeker eens uit want het is de moeite waard.

1

Splits de eieren en klop de eiwitten samen met een snufje zout op tot ze stijf zijn.

Doe dit in een propere kom.

2

Spatel de mascarpone onder de eiwitten.

3

Doe vervolgens de vier eetlepels honing onder het eiwit-mascarpone mengsel.

4

Hak de nougat in kleine stukken en meng deze er onder.

Hou nog wat nougat aan de kant om straks de glaasjes af te werken.

5

Verkruimel de cantuccini koekjes fijn.

En bedek hiermee de bodems van de glaasjes.

6

Doe hierop een laagje van het mascarpone-mengsel.

7

Vervolgens doe je er een paar Amarenakersen en wat sap van de kersen op.

8

Ten slotje verdeel je de rest van het mascarpone-mengsel over alle glaasjes.

9

Werk de glaasjes af met wat noutgat, saus van de Amarenakersen en wat cantuccinikruimels.

10

Zet de glazen minstens twee uur in de vriezer.

(Haal ze ook even 10 minuten voor je ze gaat opeten uit de vriezer zodat ze makkelijk schepbaar zijn)