Yoghurt panna cotta met gebakken ananas

Chef2 0

Yoghurt panna cotta met gebakken ananas

ingrediënten

Voor 6 personen

Voor de panna cotta:

  • 3 ½ blaadjes gelatine
  • 250 ml room 40%
  • 90 gr kristalsuiker
  • mespunt vanillepoeder
  • 350 gr Griekse yoghurt
  • glaasjes/vorm naar keuze

Voor de gebakken ananas:

  • halva ananas
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 gr bruine kandijsuiker
  • 150 gr geraspte kokos

Voor de ananas bloemen:

  • halve ananas

Voor de afwerking:

  • geraspte kokos
  • 1 limoen
  • verse munt
Yoghurt panna cotta met gebakken ananas

Voor de panna cotta:

1

Week de gelatineblaadjes in koud water.

2

Doe de room, de suiker en het vanillepoeder in een steelpan en breng aan de kook.

3

Haal de room van het vuur van zodra deze begint te koken, wring de gelatine uit en los deze op in de room.

4

Roer de yoghurt onder het roommengsel en doe dit tot alles goed gemengd is.

5

Giet het mengsel in de gekozen vormpjes/glazen en laat deze minstens drie uur opstijven in de koelkast.

Let op: Indien je voor siliconen vormen hebt gekozen dan kan je deze beter in de vriezer plaatsen.

Deze zijn dan gemakkelijker te ontwormen, haal deze dan ongeveer 15 voor het serveren uit de vriezer en de vorm.

Voor de gebakken ananas:

1

Schil de ananas en snij hem doormidden op de lange kant (horizontaal).

De andere helft gaan we gebruiken voor de ananas bloemen.

2

Snij de halve ananas verticaal in vier en snij er de harde kern uit.

3

Vervolgens snij je de kwartjes in verticaal in 2 a 3 stukken (afhankelijk hoe groot je ze wil).

4

Meng de kokosmelk met de donkerbruine suiker en giet dit in een ovenschaal, leg de gesneden ananas hier minsten 4 uur in om de marineren.

5

Haal de ananas uit de marinade en steek ze op satéprikkers.

6

Verwarm de grillpan en bak de ananas gedurende 5 minutenlang.

7

Giet de marinade in een steelpan en laat deze al roerend inkoken tot je een stroperig geheel krijgt.

8

Haal de ananas uit de pan en bestrooi met de kokosrasp, bak ze daarna nog enkele minuten in de pan.

Voor de ananasbloem:

1

Verwarm de oven voor op 95 °C (boven-en onderwarmte).

2

Haal de ogen uit de ananas zodat er geen harde stukken meer zijn.

3

Snij de ananas in dunnen ronde plakken (je kan dit ook met je mandoline proberen indien deze breed genoeg is).

4

Leg de ananasschijven op een siliconen bakmat en bak deze gedurende 90 minuten af in de voorverwarmde oven.

Draai ze na 60 minuten om zodat ze langs beide kanten kunnen drogen.

5

Eens de schijven droog zijn en de randjes wat bruin geworden zijn haal je ze uit de oven en leg je ze onmiddellijk in een cupcake vorm om ze af te laten koelen.

Voor de afwerking:

1

Haal de panna cotta indien nodig tijdig uit de vriezer en de vorm.

2

Plaats de panna cotta op een bord en leg er een stuk gebakken ananas naast.

3

Strooi wat fijn gesneden verse munt en limoen zeste over de panna cotta en steek er een gedroogde ananasbloem in.

4

Voeg tenslotte nog wat van de ingedikte saus toe aan de panna cotta.