The ginger and tonic
ingrediënten
- 4 overrijpe bananen (optioneel nog 1 extra voor de afwerking)
- 3 eieren (kamertemperatuur)
- 1 tl vanille-extract
- 100 gr amandelmeel
- 150 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl backing soda
- 15 gr cacaopoeder
- snuifje zout
- 3 dadels
- handje chocoladedruppels
- handje walnoten
Pureer de bananen samen met de dadels tot een papje. Voeg hier de eieren en het vanille-extra aan toe.
Voeg hier het amandelmeel, de bloem, het bakpoeder, de baking soda en het zout aan toe. En meng tot alles mooi is opgenomen in het beslag.
Doe één/derde van het beslag in een aparte kom en voeg hier het cacaopoeder aan toe. Roer goed door zodat er een egaal chocoladebeslag ontstaat en voeg de gehakte walnoten toe.
Giet de helft van het vanillebeslag in een ingevette of met bakpapier beklede cakevorm en verdeel het beslag gelijkmatig over de bodem. Verdeel er vervolgens het chocoladebeslag over en eindig met het resterende vanillebeslag.
Roer met een mes een beetje door het beslag om zo een marmer effect te krijgen.
Werk af met chocoladedruppels en een overlangs gesneden banaan.
Bak het brood 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Test met een houten prikker of het brood klaar is. Hangt er nog deeg aan je prikker dan is het brood nog niet klaar, komt de prikker er proper uit dan is het brood helemaal klaar.