Amandelspiegeltjes met glazuur

Chef2 0

Amandelspiegeltjes met glazuur

ingrediënten

Voor 4 personen

Voor de koekjes:

  • 200 gr boter (kamertemperatuur)
  • 150 gr kristalsuiker
  • 2 tl amandelextract
  • 1 ei
  • snuifje zout
  • 250 gr bloem
  • 1/2 tl bakpoeder

Voor het glazuur:

  • 2 tl melk
  • 1/2 tl amandelextract
  • 60 gr poedersuiker
  • extra: gebakken amandelschilfers
Spiegeltjes met amandel en glazuur
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Mix de boter en de suiker tot een romige massa.

3

Voeg het ei en amandelextract toe aan het boter-suiker mengsel en meng tot een gladde massa.

4

Zeef de bloem, het snuifje zout en het bakpoeder onder dit mengsel.

5

Rol bolletjes van het deeg en leg deze op voldoende afstand van elkaar op de bakplaat. Druk alle bolletjes plat met je hand.

6

Bak de koekjes gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven. 

De koekjes moeten goudbruin zijn als je ze uit de oven haalt.

7

Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

8

Meng voor het glazuur, de bloedsuiker, de melk en het amandelextract tot een dik papje.

9

Verdeel het glazuur over de koekjes. En strooi er wat gebakken amandeltjes over.

Ze het rooster op een koele plek zodat het glazuurtje mooi hard wordt.