The ginger and tonic
ingrediënten
Voor de koekjes:
- 200 gr boter (kamertemperatuur)
- 150 gr kristalsuiker
- 2 tl amandelextract
- 1 ei
- snuifje zout
- 250 gr bloem
- 1/2 tl bakpoeder
Voor het glazuur:
- 2 tl melk
- 1/2 tl amandelextract
- 60 gr poedersuiker
- extra: gebakken amandelschilfers
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Mix de boter en de suiker tot een romige massa.
Voeg het ei en amandelextract toe aan het boter-suiker mengsel en meng tot een gladde massa.
Zeef de bloem, het snuifje zout en het bakpoeder onder dit mengsel.
Rol bolletjes van het deeg en leg deze op voldoende afstand van elkaar op de bakplaat. Druk alle bolletjes plat met je hand.
Bak de koekjes gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.
De koekjes moeten goudbruin zijn als je ze uit de oven haalt.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Meng voor het glazuur, de bloedsuiker, de melk en het amandelextract tot een dik papje.
Verdeel het glazuur over de koekjes. En strooi er wat gebakken amandeltjes over.
Ze het rooster op een koele plek zodat het glazuurtje mooi hard wordt.