The ginger and tonic
ingrediënten
Voor de bodem:
- Taartvorm (diameter 18 cm)
- 150 gr speculoos
- 80 gr boter
Voor de cheesecake:
- 150 gr witte chocolade
- 200 ml room 40%
- 8 gr gelatineblaadjes
- 500 gr volle yoghurt
Voor de gelei:
- 200 ml bosbessensap
- 3 gr gelatineblaadjes
Voor de afwerking:
- bosbessen
- Braambessen
- eetbare bloemen
- takjes munt
Voor de bodem:
Bekleed de bakvorm met bakpapier.
Hak de koekjes fijn.
Doe de gesmolten boter bij de gehakte koekjes en roer door.
Bedek de bodem van de bakvorm met de koekjes.
Laat ongeveer 30 minuten afkoelen in de ijskast zodat de boter terug stevig is.
Voor de cheesecake:
Smelt de chocolade au bain-marie.
Laat de gelatine weken in koud water.
Klop de slagroom stijf en meng er de yoghurt onder.
Doe er vervolgens de gesmolten chocolade onder en meng goed door.
Doe de gelatine in een beetje gekookt water (2 eetlepels), zorg dat de gelatine opgelost is en doe dit vervolgens onder het yoghurt-mengsel. Meng voorzichtig door.
Giet het cheesecake mengsel op de bodem en laat minsten 3 tot 4 uur opstijven in de koelkast.
Voor de gelei:
Week de gelatine in koud water.
Verwarm het vruchtensap, knijp de gelatine uit en doe deze bij het sap.
Laat het sap wat afkoelen en giet het over het yoghurt mengsel.
Zet opnieuw minstens 30 minuten in de koelkast.
Werk af met wat eetbare bloemen, bosbessen, braambessen en eventueel wat takjes munt.