Cheesecake met bosbessen en witte chocolade

Chef2 0

Cheesecake met bosbessen en witte chocolade

ingrediënten

Voor 6 personen

Voor de bodem:

  • Taartvorm (diameter 18 cm)
  • 150 gr speculoos
  • 80 gr boter

Voor de cheesecake:

  • 150 gr witte chocolade
  • 200 ml room 40%
  • 8 gr gelatineblaadjes
  • 500 gr volle yoghurt

Voor de gelei:

  • 200 ml bosbessensap
  • 3 gr gelatineblaadjes

Voor de afwerking:

  • bosbessen
  • Braambessen
  • eetbare bloemen
  • takjes munt
Cheesecake met witte chocolade en bosbessen

Voor de bodem:

1

Bekleed de bakvorm met bakpapier.

2

Hak de koekjes fijn.

3

Doe de gesmolten boter bij de gehakte koekjes en roer door.

4

Bedek de bodem van de bakvorm met de koekjes.

5

Laat ongeveer 30 minuten afkoelen in de ijskast zodat de boter terug stevig is.

Voor de cheesecake:

1

Smelt de chocolade au bain-marie.

2

Laat de gelatine weken in koud water.

3

Klop de slagroom stijf en meng er de yoghurt onder.

4

Doe er vervolgens de gesmolten chocolade onder en meng goed door.

5

Doe de gelatine in een beetje gekookt water (2 eetlepels), zorg dat de gelatine opgelost is en doe dit vervolgens onder het yoghurt-mengsel. Meng voorzichtig door.

6

Giet het cheesecake mengsel op de bodem en laat minsten 3 tot 4 uur opstijven in de koelkast.

Voor de gelei:

1

Week de gelatine in koud water.

2

Verwarm het vruchtensap, knijp de gelatine uit en doe deze bij het sap.

3

Laat het sap wat afkoelen en giet het over het yoghurt mengsel.

4

Zet opnieuw minstens 30 minuten in de koelkast.

Werk af met wat eetbare bloemen, bosbessen, braambessen en eventueel wat takjes munt.