The ginger and tonic
ingrediënten
- 1,2 kg clementines
- 625 gr mascarpone
- 1 kg yoghurt
- 188 gr suiker
- 2 pakken boudoirs
- walnoten
Pel ongeveer 1 kilogram van de clementines en rasp de zeste. Schil vervolgens de clementines en snij ze in schijven. Probeer dit zo dun mogelijk te doen.
Snij de overige 200 gram clementines ongepeld in schijven en droog deze gedurende 2 uur in een oven van 90° C .
Meng in een grote kom de mascarpone, yoghurt en suiker. Roer dit goed door zodat je geen brokjes in het mengsel hebt. Voeg hier de clementine-zeste aan toe.
Aangezien dit een feestdessert moet worden besloten wij naar smaak nog wat Cointreau en Grand Marnier toe te voegen. Uiteraard kan je dit recept ook volledig alcoholvrij maken.
Bekleed de bodem en zijkanten van je trifle schaal met schijven clementines. Als de schijven dun genoeg zijn kan je ze heel gemakkelijk tegen de rand van de kom “plakken”.
Bedek ze vervolgens met een laag boudoirs en een laag van het mascarpone-mengsel. Strooi er wat kaneelpoeder over en werk de lagen in dezelfde volgorde af. Eindigen doen we met een laag van het mascarpone-mengel.
Zet de trifle minstens een uur in de ijskast.
Werk de trifle af met kaneelpoeder, boudoirs, fijngehakte walnoten en de gedroogde clementines.
Enjoy!