Trifle met clementines, yoghurt en mascarpone

Chef2 0

Trifle met clementines, yoghurt en mascarpone

ingrediënten

Voor 5 personen
  • 1,2 kg clementines
  • 625 gr mascarpone
  • 1 kg yoghurt
  • 188 gr suiker
  • 2 pakken boudoirs
  • walnoten
Trifle met clementines, yoghurt en mascarpone
1

Pel ongeveer 1 kilogram van de clementines en rasp de zeste. Schil vervolgens de clementines en snij ze in schijven. Probeer dit zo dun mogelijk te doen.

2

Snij de overige 200 gram clementines ongepeld in schijven en droog deze gedurende 2 uur in een oven van 90° C .

3

Meng in een grote kom de mascarpone, yoghurt en suiker. Roer dit goed door zodat je geen brokjes in het mengsel hebt. Voeg hier de clementine-zeste aan toe. 

4

Aangezien dit een feestdessert moet worden besloten wij naar smaak nog wat Cointreau en Grand Marnier toe te voegen. Uiteraard kan je dit recept ook volledig alcoholvrij maken.

5

Bekleed de bodem en zijkanten van je trifle schaal met schijven clementines. Als de schijven dun genoeg zijn kan je ze heel gemakkelijk tegen de rand van de kom “plakken”.

6

Bedek ze vervolgens met een laag boudoirs en een laag van het mascarpone-mengsel. Strooi er wat kaneelpoeder over en werk de lagen in dezelfde volgorde af. Eindigen doen we met een laag van het mascarpone-mengel.

7

Zet de trifle minstens een uur in de ijskast.

8

Werk de trifle af met kaneelpoeder, boudoirs, fijngehakte walnoten en de gedroogde clementines.

Enjoy!