Italiaanse Crackers

Chef2 0

Italiaanse Crackers

ingrediënten

Voor +/- 20 crackers

250 gr bloem

1 tl bakpoeder

120 ml lauwwarm water

25 ml olijfolie

snuifje zout

1 tl paprikapoeder

1 el gedroogde basilicum (of verse)

1 el gedroogde tijm (of verse)

1 el gedroogde rozemarijn (of verse)

Extra;

bloem om het werkblad te bestuiven

olijfolie

grof zeezout

peper 

Heerlijke Italiaanse crackers, lekker bij de aperitief.

Deze maand deden voor de eerste keer mee aan de Swiepswoepswap van Mandy and More. Ze omschrijft het zelf als de gezelligste Foodblogswap van Nederland maar ondertussen doen er ook al heel wat Belgen mee.

Het principe van de Swiepswoepswap is dat je aan de slag gaat met een recept van  een collega-foodblogger. Wij werden gekoppeld aan Stefani Peters. Ik kan jullie zeggen dat het  echt moeilijk was om één recept te kunnen kiezen want alles zag er lekker uit.

Toen ik de Zuurdesem crackers zag was ik verkocht. Ik had nooit gedacht dat ik zelf mijn eigen crackers zou kunnen maken voor bij de aperitief. Echter had ik geen idee waar ik een Zuurdesem starter zou moeten krijgen of hoe ik dit zelf kan maken.

Verder haalden we voor dit recept inspiratie uit Ottolenghi Het Kookboek en eigen stoef stink maar de crackers die waren echt heerlijk!

1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2

Doe alle ingrediënten in een kom en meng tot een stevig deeg.

3

Dek het deeg af met plasticfolie en laat het één uur in de koelkast rusten.

4

Leg het deeg op een bebloemd werkblad en weeg stukjes van ongeveer 15 gram af.

5

Rol elk stukje met de deegroller tot lange ovalen.

Bestuif je werkblad tussen elk koekje met bloem zodat ze niet blijven plakken.

6

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de crackers op.

7

Bestrijk iedere cracker met olijfolie en bestrooi met peper en grof zeezout.

8

Bak de crackers gedurende 6 minuten af in de voorverwarmde oven.